Girkê Legê ve Til Koçer’de halk sokaklara çıktı

Türk işgal saldırıları ve katliamlarına karşı Girkê Legê ve Til Koçer ilçelerinde binlerce kişi sokaklara çıktı.

Girkê Legê ilçesi ve köylerinden binlerce kişi, Türk işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte, “Evlerimize dönmek için Birleşmiş Milletlerin garantisini istiyoruz”, “Türk devleti etnik soykırım uyguluyor”, “Halkımıza yönelik talan siyasetine hayır“ yazılı pankartlar açıldı. Yürüyüşte ayrıca, Türk devletinin katlettiği çocukların fotoğrafları taşındı.

Eylem sırasında bir konuşma yapan Qamişlo Kanton Meclisi Eşbaşkanı Evram Ishaq, “Biz sadece Suriye topraklarını koruduk, dünyanın gücü yetmediği DAİŞ Çetelerini biz yenilgiye uğrattık. Ancak bugün dünya kendi çıkarlarına göre hareket ediyor. Bizim gücümüz, halkımızın gücü ve annelerin zılgıtlarıdır” dedi.

Kongreya Star adına söz alan Remziyê Mihemed ise kritik bir süreçten geçildiğini belirterek, bütün halkı daha fazla emek vermeye çağırdı.

Til Koçer ilçesinde de aynı amaçla binlerce kişi sokaklara çıktı. Kürt ve Arap aşiretlerinin liderleri de yürüyüşte katıldı. Halkların birliği lehine sloganların atıldığı yürüyüşte “İşgale hayır” yazılı pankartalar açıldı.

Suriye Kadın Meclisi Genel Koordinasyonu Lina Beraket ve Derik Halk Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Abdullrehîm birer konuşma yaparak Türk devletinin, halkların birliğini hedef aldığını kaydetti.