HPG: Zap’ta 2 işgalci cezalandırıldı, biri yaralandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Zap’ta düzenlediği eylemlerde iki işgalcinin cezalandırıldığını ve birinin de yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Şehit Delil Batı Zap bölgesindeki Girê Cudî Direniş alanında gerilla güçlerinin işgalci Türk devlet güçlerine karşı eylemler düzenlediğini duyurdu.

HPG’nin açıklamasında gerçekleştirilen eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 12 Eylül saat 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.  

— 12 Eylül saat 13:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

— 13 Eylül saat 07:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

— 14 Eylül saat 11:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler savaş tünellerimizi patlayıcılar ile bombalamak isterken sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci de yaralandı.

2. Xakurkê bölgesi;

— 11 Eylül saat 09:55’te Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 12, 13 ve 14 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 6 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

— 13 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

— 14 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

—  12, 13 ve 14 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Sinînê, Berbizinê, Qele ve Şehîd Şerîf Direniş Alanları 8 kez, Garê bölgesinin Yekmalê, Dêreşê, Kanî Sarkê, Zengil, Kafya, Meyrokê, Çemrobotkî, Girê alanları 14 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez olmak üzere; toplam 25 kez savaş uçakları ile bombalandı.

— 12, 13 ve 14 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Lolan Direniş Alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna ve Bêşîlî Direniş Alanları 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê FM Direniş Alanı 4 kez olmak üzere; toplam 11 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”