HRE'den açıklama

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk ordusu ve güdümündeki  çetelerin saldırı girişimleri ve gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HRE açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"Mare bölgesi çevresinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca karadan gerçekleştirilen saldırı girişimi güçlerimizce boşa çıkartılmış yanı sıra Bab bölgesinde de etkili eylem düzenlenmiştir.

2 Ekim tarihinde Mare kenti çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik keskin nişancı timlerimizce düzenlenen suikast eyleminde, 1 işgalci terörist öldürülmüştür.

4 Ekim tarihinde Bab bölgesine bağlı Tiwês köyü civarında bir grup işgalci Türk ordusu güdümündeki teröristler kara saldırısı girişiminde bulunmuştur. Gerçekleştirilen saldırılara yönelik güçlerimizin karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışmalarda ölü veya yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Bunun yanı sıra 2 ile 5 Ekim tarihleri arasında Şehba bölgesine bağlı Til Medîq köyü ve Şera ilçesine bağlı Mer’enaz köyü çevrelerini işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca obüs toplarıyla yoğun bir şekilde bombardımana tâbi tutmuştur. Gerçekleştirilen top atışları saldırısında, bölgede yaşayan sivil halk maddi ziyana uğramıştır."