HRE'den Ezaz ve Mare'de eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Ezaz ve Mare’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. 1 çete öldürülürken, 1 iş makinasi imha edildi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Ezaz ve Mare’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine dönük düzenlenen eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Ezaz ve Mare bölgeleri çevresinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere yönelik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler kesintisiz devam etmektedir.

24 Eylül tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Kilbîn köyünde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara ait mevzi ve barınak yapan bir iş makinası birliklerimiz tarafından hedef alınmıştır. Eylemde iş makinası imha edilmiştir.

Aynı tarihte Mare kenti çevresinde bir grup işgalci teröriste yönelik keskin nişancı timlerimizce suikast eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 1 işgalci terörist öldürülmüştür.

Bunun yanı sıra 23-24 Eylül tarihleri arasında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Mer’enaz, Malikiyê köyleri ile Şêrawa ilçesine bağlı Başemrê köyü ve aynı zamanda Şehba bölgesine bağlı Herbil, Şêx Îsa, Semûqa köyü barajına yönelik obüs ve havan toplarıyla yoğun bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu bölgede siviller maddi hasara uğramıştır.”