HRE: Efrîn ve Bab’ta 8 işgalci çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrin ve Bab'da işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 8 çete öldürülürken, 11 çete de yaralandı.


Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), Efrîn ve Bab bölgeleri civarında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik güçlerince etkili eylemler gerçekleştirildiğini açıkladı.

Eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"17 Eylül tarihinde Bab bölgesine bağlı Tiwês köyünde Liwa El-Weqas isimli çete gruba bağlı bir askeri üsse yönelik birliklerimizce ferdi silahlarla eylem düzenlenmiştir. Eylemde söz konusu gruba bağlı 3 çete üyesi öldürülmüş, 9’u yaralanmıştır.

Aynı tarihte Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Çema ve Omera köyü çevresinde Sultan Murat isimli çete grubuna bağlı askeri üsse yönelik birliklerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde söz konusu gruba bağlı 3 çete üyesi öldürülmüştür.

Bunun yanı sıra 14 Eylül tarihinde yaptığımız açıklamada 12 Eylül günü Efrîn şehir merkezine bağlı 2. Köprü güzergahında güçlerimizce işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarına yönelik düzenlenen eylemin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıştık. Elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda sözde askeri polis üyesi 2 terörist öldürülmüş, 2 terörist de yaralanmıştır."