HRE, işgalcilerin 2 aylık saldırı bilançosunu açıkladı

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin 2 aylık saldırı bilançosunu açıklayan HRE, “Bu saldırılara karşı cevapsız kalmayacağız ve Efrîn özgürleşene, Efrîn halkı yurtlarına geri dönene dek işgalcilere karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” dedi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirdiği saldırıların bilançosunu açıkladı.

HRE, “20 Ocak 2018 tarihinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca Efrîn bölgesini işgal altına aldıktan sonra, yerlerinden edinerek Efrîn halkının Şehbaya yerleşmesinden bu yana işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca soykırımı amaçlı saldırılarını tüm uluslararası devletlerin, sözde uluslararası insan hakları kurumların ve tüm kamuoyu karşısında aralıksız saldırılarını sürdürmektedir. İşgalci ordunun bu denli saldırılarının gerçekleştirmesine dönük uluslararası insan hakları kurumlarının sessizliğe bürünmesinden dolayı söz konusu bölgedeki sivil halkı yaşam tehlikesine sürüklemektir” dedi.

SİVİLLER HEDEF ALINIYOR

“İşgalci ordunun, 2 ay içerisinde sivil yerleşim alanlarına yönelik soykırım amaçlı ve uluslararası yasalarını ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırıları doğruca sivil halkı hedeflemektedir” denilen açıklamada, “Ayrıca saldırıların, sivil halkın bağ, bahçe ve tarım arazilerine yönelik gerçekleştirilmektedir. İşgalci Türk ordusu teröründen dolayı yerlerinden edinerek Şehba bölgesinde güvenli kamplarda yaşamlarını sürdüren Efrîn halkına yönelik her gün obüs, hawan ve tankların bombardumanı ile İHA ve SİHA’lar altında yaşamlarını sürdürmektedirler. İşgalci Türk ordusu bu tür saldırıları düzenleyerek bölgede yaşayan başta Efrîn halkı olmak üzere bütün halkı tekrardan yerlerinden ve topraklarından uzaklaştırıp, soykırım politikasını gerçekleştirmektir.

Bunun yanı sıra işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist grupları tarafından Ağustos ve Eylül aylarında defalarca aralıksız saldırılarını şiddetli bir şekilde artırarak sürdürmüştür. Öte yandan işgal altında olan Efrîn, Ezaz yanı sıra Bab gibi bölgelerde bu tür saldırılarının gerçekleşmesi için işgalci orduya ait askeri üsler oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi.

SALDIRILARIN BİLANÇOSU

İşgalcilerin 2 aylık saldırı bilançosu şöyle:

“Bombardımlanan bölgeler şöyledir:

-Şera ilçesi: Mer’enaz, Malikiyê, Şewarixa, Kela Şewarixa, Minix Elqemiyê, Eyn Deqnê köyleri.

- Şêrawa ilçesi: Soxanekê, Aqîbê, Meyasê, Başemrê, Birc Qas, Bênê ve Gundê Mezin köyleri.

-Şehba bölgesi: Herbil, Semûqa, Bêlûniyê, Şe’alê, Til Zîwan, Til Cican, Nêrebiyê, Til Medîq, Şêx İsa ve Şêx Hîlal köyleri ve yanı sıra Til Rif’et beldesi.

- Düzenlenen saldırıların sayısı: 76, bunlardan 6’sı İHA ve SİHA’lar eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

-Düzenlenen saldırılarda kullanılan obüs, tank ve havan toplarının sayısı: 1868 ve yüz binlerce uçaksavar atışları.

Gerçekleşen bu saldırılarda bölgedeki 9 vatandaş yaralanırken, bölgedeki sivil halk ciddi bir şekilde maddi ziyana uğrayarak yaşam geçimleri engellenmiştir.”

CEVAPSIZ KALMAYACAK

HRE açıklaması “Son olarak Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) olarak bir kez daha önemle belirtiyoruz ki, gerçekleştirilen bu saldırılara karşı cevapsız kalmayacağız ve Efrîn özgürleşene, Efrîn halkı yurtlarına geri dönene dek işgalcilere karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” diye son buldu.