Kobanê halkından gerilla direnişine destek eylemi

Rojava’nın Kobanê kentinde yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak ve gerilla direnişini desteklemek için yürüdü.

Şehit Egid Meydanı’ndan Jina Azad Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüş sırasında Türk devletinin kimyasal silah saldırılarında şehit düşen gerillaların fotoğrafları taşındı.

Eylemde  “Kimyasal saldırılara ortak olanalar bedelini ödeyecek”, “Gerilla halktır, halk gerilladır” ve “Kimyasal silahlara karşı intikam için seferberliğe gelin” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Yürüyüşün son durağı olan Jina Azad Meydanı’nda düzenlenen mitingde Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yönetim üyesi Hebûn Mihemed bir konuma yaptı.

Mihemed, gerillaların topraklarında onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiklerini belirtirken, Türk devletinin kimyasal silahlara başvurarak ve NATO’dan destek alarak gerillaya saldırdığını kaydetti.

PYD Genel Meclis üyesi Salih Nûh, Türk devletinin özgürlük savaşçılarına karşı yasaklı kimyasal silah kullanma noktasına geldiği tepkisinde bulundu.

Nûh, işgalciler ne yaparsa yapsın faşist Türk devleti ve zihniyeti yok olana kadar gerillaların mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi.

Kimyasal saldırılar sonucunda şehit Erdal Besta’nın ailesi adına Ferîdûn Xelîl, Türk devletinin saldırılarını ne kadar artırsa da bunun halkın iradesini kıramayacağını vurguladı.

Xelîl, “Kimyasal silahların kullanılması Türk devletinin Kürtlere ve gerillalara karşı yüz yüze savaşamayacağını gösteriyor” dedi.

Kürt halkının direnişçi bir halk olduğunu kayeden Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Eyşe Efendî ise  “Bu devrimi çocuklarımıza armağan etmeliyiz, çünkü varlık sebebimiz Girê Spî, Serêkaniyê ve Efrîn’i işgalcilerden kurtarabilmektir” dedi.