Köln’de şehit Hişyar Çelê, Şahan Gever ve Feryat Buldan anıldı

Kurdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen ve aynı aileden olan Hişyar Çelê, Şahan Gever ve Feryat Buldan, Almanya’nın Köln kentinde anıldı.

Şehit Hişyar Çelê, HPG tarafından 28 Kasım'da şehadeti açıklanan Şahan Gever (Birhat Buldan) ve 24 Kasım'da Türk devletinin Minbic'te gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen Feryat Buldan, Köln'de bir anma töreni ile anıldı.

Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen tören, devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Şehit Hişyar Çelê'nin ailesi, anmaya Maxmur Mülteci Kampı'ndan yazılı bir mesaj gönderdi. Çelê ve Feryat Buldan üzerinden tüm özgürlük şehitlerini anan aile, Hişyar Çelê'nin 1992 yılında gerilla saflarına katıldığını ve Türk devletinin Zap'a düzenlediği saldırıda çatışmaya girdiğini belirtti.

Şehit Çelê, arkadaşlarını kurtarmak isterken yaralanmış ve son mermisine kadar savaşarak şehit düşmüştü. Mesajda, şehid Feryat, dayısı Hişyar'ın özelliklerini taşıyan cesaretli ve fedai bir ruha sahip biri olarak tanımlandı.

Şehit Şahan Gever'in annesi Hatice Buldan, bir mektupla anmaya katıldı. Şahan Gever'in çocukluktan itibaren hümanist ve mücadeleci kişiliği ile sevildiğini belirten Buldan, 2014 yılında gerilla saflarına katılan Şahan'ın şehadet haberiyle büyük bir acı yaşadıklarını ifade etti.

Maxmur Mülteci Kampı'nda yaşayan Şehid Feryat Buldan'ın anne ve babası da görüntülü bir mesajla anmaya katıldı.

Anne Gulê Buldan, Feryat'ın zeki, temiz ve güzel bir çocuk olduğunu, ortaokula kadar okuduktan sonra özgürlük mücadelesine katıldığını ve Rojava'da kutsal görevler üstlendiğini paylaştı.

Baba Azad Buldan ise Feryat'ın şehadetiyle onur duyduklarını belirtti ve acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Komaw (Şehit Aileleri Derneği) adına konuşan Şenge Kahraman, özgürlük şehitlerinin annelerinin yaşanan ağır acılara rağmen güçlü olduklarını vurguladı. Şenge Kahraman, düşmanın kendilerini yok etmeye çalıştığını ancak hiçbir şekilde boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

Aile adına konuşma yapan Sanatçı Sosin ise Hişyar, Şahan ve Feryat'ın aynı aileden geldiğini ve ailenin son şehitleri olduğunu belirtti. Şehitlerin, Başkan Apo'nun çizgisine bağlı olduklarını ve mücadelelerini sürdürecekleri sözünü verdiklerini paylaştı.

Anma törenine Kürt sanatçılar Hozan Şemdîn, Bermal Çem, Beser Şahin, Hekîm Sefkan, Cewad Merwanî, Binevş ve Deniz Deman da katıldı.