Mabata’da binler direniş mesajı verdi

Efrin’in Mabata ilçesinde, Türk ordusunun işgalci saldırıları altında bir araya gelen binler, sonuna kadar direniş mesajı verdi. Eylemde bir konuşma yapan TEV-DEM Eşbaşkanı Asya Abdullah, “Efrîn’i son çeteden temizleyene kadar direneceğiz” dedi.

Efrîn’in Mabata ilçesinde Çağın Direnişi’ne destek için Cizre ve Fırat bölgeleri ile Şengal’den gelen binlerce kişinin katılımıyla işgal saldırılarına karşı yürüyüş düzenlendi. İşgalci Türk devletinin top atışlarına aldırış etmeyen binler, tüm dünyaya saldırılara karşı topraklarını terk etmeyecekleri mesajını verdi.

Yürüyüşün ardından konuşan TEV-DEM Eşbaşkanı Asya Abdullah, Efrîn’in NATO’nun ikinci büyük ordusu ve bu ordunun devşirdiği terör gruplarına karşı bir ayı aşkın bir süredir direndiğini belirterek, “Bu direniş başlı başına bir zaferdir” dedi. İşgalci Türk devletinin Suriye’nin en güvenli kentinde hayata geçirilen demokratik projeyi dağıtmayı hedeflediğini belirten Asya Abdullah, “Tüm Kuzey Suriye halkları bu işgal saldırılarına karşı direniyor” dedi.

En ön mevzilerde süren efsanevi direnişe dikkat çeken Asya Abdullah, “Efrîn kahraman gençleridir memleketidir” ifadesini kullandı. Türk devletinin Suriye’de ilan edilen ateşkese uymadığını vurgulayarak, “Efrîn’i son çeteden temizleyene kadar direneceğiz” dedi.