Mansura’da Türkiye’nin çetelere verdiği silahlar ele geçirildi

QSD savaşçıları Mansura’da DAİŞ çetelerine ait silah ve cephane ele geçirdi. Ele geçirilen cephane arasında Türkiye’nin DAİŞ çetelerine verdiği silahlar da yer alıyor.

QSD savaşçıları Tabqa’nın savunmasını güçlendirme operasyonu çerçevesinde ilerleyişini sürdürüyor. Dün sabah güneybatı tarafından Mansura kasabasına giren savaşçılar, kasabanın yüzde 90’ını DAİŞ çetelerinden temizledi.

Kasabanın kontrol altına alınan kısımlarında yürütülen arama-temizleme çalışmalarında çetelere ait 2 cephane deposu ele geçirildi.

60 mm’lik Hawan, 120 adet kalaşnikof, çok sayıda el bombası, RBC ve mermisi gibi ağır silahların yanı sıra 2 adet mobil sinyal kesici ele geçirdi.

DAİŞ çetelerinin son dönemde sıklıkla dronlara bağladığı ve uzaktan kumanda ile çalışan bombalı düzenekler, bir miktar ilaç ve ilk yardım malzemesi de savaşçılar tarafından ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin çoğu Türkiye imalatı.

Ayrıca kasabada yapılan arama çalışmalarında Türkiye ve DAİŞ çetelerine ait bayraklar da bulundu. Türkiye imalatı malzemeler ve alanda bulunan bayraklarla Türkiye-DAİŞ ilişkileri bir kez daha ispatlanmış oldu.

Savaşçılar Mansura kasabasında çetelere ait 3 tank ve 2 askeri askeri araç da ele geçirmişti.