Minbic’de MİT’e bağlı hücre yapılanması üyesi öldürüldü

Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı Terörle Mücadele Birlikleri, saldırı girişimde bulunan Türk istihbaratına bağlı hücre yapılanması üyesini etkisiz hale getirdi.

Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı Terörle Mücadele Birlikleri, kentte terör saldırısı girişimde bulunan Türk istihbaratı MİT’e bağlı hücre yapılanması üyesini etkisiz hale getirdi.

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı Terörle Mücadele Birlikleri, kent merkezinde sürdürdüğü olağan devriyesi esnasında şüpheli bir motosiklet sürücüsü tespit etti. Uzun süre şüpheli şahsı takip eden Terörle Mücadele Birlikleri, çete üyesinin kent merkezinde terör saldırısında bulunma girişiminde olduğunu tespit etti. Terörle Mücadele Birlikleri’nin teslim olması için çağrıda bulunduğu terörist, motosikleti ile bölgeden kaçmak istedi. Kent merkezinde olası bir istenmeyen duruma karşı uzun süre teröristi takipte kalan Terörle Mücadele Birlikleri, Minbic-Ewn El-Dadat karayolunda teröristi etkisiz hale getirdi.

Teröristin motorunda yapılan aramalarda, motorun patlayıcı maddeler ile doldurulduğu ve saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi.

Teröristin kimlik bilgileri üzerinden yapılan soruşturma çerçevesinde, etkisiz hale getirilen teröristin daha önce Türkiye istihbaratı MİT tarafından bombalı saldırılarda bulunmak için bölgeye gönderildiğine dair kaydı olduğu saptandı.”