MLKP Rojava'dan Qamışlo ve Gazi katliamlarına ilişkin açıklama

MLKP Rojava, 12 Mart 2004 Qamışlo ve 12 Mart 1995 Gazi katliamına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Katliam saldırılarına inat, zafer meşalesi Efrîn’de" denildi.

MLKP Rojava, 12 Mart 2004 Qamışlo ve 12 Mart 1995 Gazi katliamına ilişkin açıklama yaptı.

12 Mart 1995 ve 15 Mart 1995 tarihlerinde Gazi Mahallesi ve Ümraniye'de gerçekleşen devlet saldırılarında emekçilerin hedef alındığını hatırlatan MLKP Rojava, 12 Mart 2004 tarihinde Qamışlo'da gerçekleşen katliamı da anımsattı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye ve Suriye sömürgeci ve işgalci diktatörlüklerin halklarımıza ve bütün ezilenlere karşı işledikleri suçlar saymakla bitmez. Kürtler, Aleviler, devrimciler, gençler, kadınlar, emekçiler, ezilen bütün kesimler bu diktatörlüklerin her zaman hedefi olmuştur. Onlar katlamlarda birleşirken, bunlara karşı dövüşenler de, mücadele alanlarında birleşmektedir. Rojava devriminin saflarında Gazi katliamına karşı mücadele yollarından geçerek pek çok insan gelmiştir. Efrîn'de ölümsüzleşen MLKP savaşçsı Ruhat Aşkara ve Erdal Demîrhan gibi şehitler, bu iki katliamcı devlete karşı mücadele ederek ölümsüzleşmiştir."

Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarına dikkat çeken MLKP Rojava, "Sömürgeci, soykırımcı bu diktatörlüklerden Türkiye devleti emperyalist ve gerici işbirlikçilerinin de desteğiyle, şimdi de özgür Rojavamıza, Efrînimize, kadın devrimimize, özgürlüğümüze, tecavüzcü çeteleriyle birlikte saldırıyor. Onlar kanlı karanlık iktidarlarını sürdürmek, Rojava devrimiyle Ortadoğu'dan yükselen devrim ışığını boğmaya çalışıyorlar. Dün olduğu gibi bugün de direneceğiz. Onurumuzu özgürlüğümüzü bu istilacılara, talancılara, işgalcilere karşı savunacağız" dedi.

Katliam saldırılarına karşı direneceklerinin altını çizen MLKP Rojava, açıklamasında şunları belirtti:

"Nerede sömürü, soykırım, katliam varsa, biz karşısında olacağız. Tıpkı Gazinin, Gezi'nin asi direnişçi, boyun eğmez yiğit çocukları gibi. Tıpkı Rojava devriminin savunulması için fedaice öne atılan Arîn Mîrkan, Avêsta Xabur ve İlam Kobanê gibi. Ölümsüzlerimiz bizlere yol gösteriyor. Ölümsüzlerimizin sarsılmaz inancını, fedailiğini ve bağlılıklarını kuşanarak direneceğiz. Efrîn'de katliamlara meydan okuyanların iradesi bize yol gösterecek. Onların yükselttiği özgürlük bayrağı dalgalanmaya devam edecek! Efrin direnecek, faşizm yenilecek, halklarımız kazanacak!"