Qamişlo'da Onkoloji Hastanesi açılıyor

Qamişlo’da açılacak Onkoloji Hastanesi’nin üç ay içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Cizre Bölgesi Sağlık Komitesi, kuruluş hazırlıklarını sürdürdüğü Kuzey ve Doğu Suriye’nin ilk Onkoloji Hastanesi ile kanser tedavisi gören hastaların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştıracak. Hastanede birçok sağlık hizmetinin ücretsiz olarak sunulmasıyla birlikte modern medikal cihazlar da bulunacak.

HALK BÖLGE DIŞINA GİTMEK ZORUNDAYDI

Kanser tedavisi için şimdiye kadar Şam ya da Güney Kürdistan’a gitmek zorunda kalan bölge sakinleri, sağlık için seyahat zorluklarından kurtulacak ve maddi olarak rahatlayacak. Yeni açılacak hastanenin üç ay içinde hizmete girmesi bekleniyor.

ANHA'ya konuşan, göğüs kanseri tedavisi gören Zekiya Cuma (50) isimli kadın, bölgedeki hastanelerin yetersiz kalması nedeniyle tedavi için Şam’a gitmek zorunda kaldığını belirtti. Kuzey ve Doğu Suriye’nin dışına çıktığı için zorluklar çeken Cuma, gittiği yerlerde de tedavi masraflarının çok fazla olduğunu söyledi. Cuma, “Bu çok iyi bir adım olur. Burada tedavi olacağımız bir hastane olursa artık dışarı gidip tedavi olmak zorunda kalmayacağız” dedi.

DR. İBRAHİM: HAYAT KURTARACAK ADIM

Kanser hastalıklarında erken teşhisin önemine dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Doktor Danîş Hac İbrahim de, “Kanser hastalıklarında erken teşhis, yüzde 80-90 oranında tedaviye yardımcı olur. Sağlık Komitesi’nin açacağı hastane ile kanser teşhis ve tedavisi daha da kolaylaşacak” şeklinde konuştu.

3 AY İÇİNDE AÇILACAK

Cizre Sağlık Komitesi’nin kuracağı yeni Onkoloji Hastanesi’nin üç ay içinde hizmete girmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cizre Sağlık Komitesi Eşbaşkanı Menal Ehmed, “Yapılacak olan hastanede tedavi ile ilgili yeni ve son teknoloji cihazlar kullanılacak. Ayrıca kanser alanında uzman doktorlar da hastanede hasta kabul edecek. Hastanede verilecek her türlü sağlık hizmeti de ücretsiz olacak” şeklinde konuştu.