Qamişlo ve Tirbespiyê: Gerilla halktır

Qamişlo ve Tirbesiyê’de halk Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah kullanımını ve uluslararası toplumun sessizliğini gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) öncülüğünde Türk devletinin savaş suçlarına yönelik Qamişlo’da protesto yürüyüşü düzenledi.

Eyleme TEV-DEM’e bağlı birlikler, PYD, Kongra Star, Şehit Aileleri Meclisi, Genç Kadınlar Birliği, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri ve Qamişlo halkından yüzlerce kişi katıldı.

Qesir Nubala sokağında başlayan yürüyüşte, Şehit Aileleri Meclisi ve TEV-DEM ve birliklerinin flamaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve kimyasal silah saldırısında şehit düşen gerillaların fotoğrafları, “Sessizliğiniz bizi öldürüyor, sessizliğinin soykırımın yolunu hazırlıyor, katledilmemize ortak olmayın, işgalci Türk devleti tarafından kimyasal silahların kullanılması insanlık dışı bir suçtur” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüş Sonî Dörtyolu’na kadar sürdü. Burada Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği üyesi Mihemed Emîn Niêmî açıklama metnini okudu. Niêmî, uluslararası topluma güvenlerinin kalmadığını ifade ederek, şunları vurguladı: “Gerilla güçlerine doğrudan destek cephesi olmaktan gurur duyuyoruz. Gerilla halktır, halk gerilladır” denildi.

Tirbespiyê’de de Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde aynı amaçla bir yürüyüş yapıldı. “Gerilla onurumuzdur”, “Uluslararası sessizliğe hayır” yazılı pankartlar dikkat çekti. Şehrin batısından doğusuna kadar yürüyen kitle adına, Kongra Star merkezi önünde konuşma yapıldı.

Genç Kadınlar Birliği Yöneticisi Zeyneb Yûsif, şunları söyledi: “Erdoğan hükümeti, gerilla güçlerine karşı kimyasal silah kullandığı için 17 gerillanın şehadetine neden oldu. Uluslararası ölçüleri, insani örgütlerin ve toplumsal kanunları ihlal etti. Gerilla güçleri, bölgedeki halkların özgürlük ve onuru için savaşıyor.”

İşgalci Türk devletinin bölge halkını yok etme planlarına karşı tüm gençlere mücadeleyi büyütmeleri çağrısında bulunan Zeyneb Yûsif, uluslararası onay ve sessizlikle işlenen savaş suçlarına son verilmesi çağrısı yapıldı.