QSD’den 13. gün bilançosu: Saldırılar sürdü, 15 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırılarının 13’üncü günde ateşkese rağmen yaşanan saldırıların bilançosunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi’nin 21 Ekim bilançosuna göre Serêkaniyê, Eyn Îsa ve Amûdê’ye yönelik saldırılar gerçekleşti. Basın Merkezi, “İşgalci Türk ordusu bir kez daha ateşkesi ihlal ayaklar altına aldı ve bir çok bölgede insansız savaş uçakları ile QSD savaşçılarının mevzilerine saldırdı” dedi.

Serêkaniyê’de Ebû Rasen, Morêks, Mişrefa ve Menacir köylerinde bir çok kez QSD savaşçılarının mevzilerine yönelik saldırı girişimi olduğunu belirten QSD Basın Merkezi, “Çete grupları zırhlı araçlar ve ağır silahlarla bu köylere saldırdı. Güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde saldırılara karşılık verdi, çıkan çatışmalarda bir çok çete mensubu öldü ve bir panzer imha edildi. Ayrıca Til Temir yakınındaki kontrol noktalarına saldırmak çeteler güçlerimizin yanıtı ile karşılaştı” diye belirtti.

Amûdê’de sınırı geçerek, yeni bölgeler işgal etmeye çalışan çete gruplarına karşılık verildiğini belirten QSD Basın Merkezi, bu alandaki ihlallere ilişkin şunları belirtti:

“Savaşçılarımızın karşılık vermesi sonucu 15 çete mensubu öldürüldü, bir panzer imha edildi. İşgalci ordu Til Temir yolu üzerinde insansız hava aracı ile bir saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda bir arkadaşımız şehit düştü, 3’ü yaralandı. İşgalci ordu, Dirbêsiyê kentinin batısında da insansız hava araçları ile güçlerimizin mevzilerine ve sivillere yönelik saldırılarda bulundu. Bu saldırılarda bir arkadaşımız şehit düştü, köylülere ait mal ve mülkler zarar gördü. Güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde saldırılara yanıt verdi.”

Eyn Îsa’da çete gruplarının zırhlı araçlar ve ağır silahlar eşliğinde Mişrafa ve Berberiye köylerine saldırı düzenlediğini belirten QSD Basın Merkezi, “Güçlerimiz saldırılara karşılık verdi ve bir çok çete mensubu öldürüldü. Aynı bölgede düzenlenen hava saldırılarında iki arkadaşımız şehit düştü” bilgisini verdi.

QSD, her üç bölgede yaşanan çatışmalar ve işgalci saldırılarında en az 15 çete mensubunun öldürüldüğü ve 2 panzerin imha edildiğini bildirdi. QSD, “Direnişte 7 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düştü ve 10 arkadaşımız yaralandı” dedi.