QSD duyurdu: Rakka'da 'Büyük Cenk' başladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) düzenlediği basın toplantısıyla Rakka'nın özgürlüğü için "Büyük Cenk"i başlattıklarını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Rakka’nın özgürlüğü için başlattıkları hamleyi basın toplantısıyla duyurdu. Nisan ayında DAİŞ’ten temizlenen Rakka’nın kuzeyindeki Hezime beldesinde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda QSD komutanı, Rakka Sivil Meclisi üyeleri, Rakka aşiret temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda basın mensubu tarafından takip edilen basın toplantısında söz alan QSD Resmi Sözcüsü Talal Silo, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı.

'EFSANEVİ KAHRAMANLIKLAR SERGİLENDİ'

"Güçleremiz ve ortak hareket güçlerinin uzun süreli teröristler ile mücadelesinde efsanevi kahramanlıklar yazıldı. Tarihi direnişlerde, Kobanê, Girê Spi, Hol ve Şedadê özgürleştirildi. Öte yandan Rakka ve Dera Zora bağlı bir çok köy baraj ve binlerce sivil insan da teröristlerden kurtarıldı. Yapılan insani yardımların yerinde ve sivilerin ihtiyaçlarının yerine getirilmesi için gereken hassasiyet gösterilmiş ve sonunda tarihi hamle başarıya ulaştırılmıştır.

OPERASYONA KATILAN GÜÇLER

Biz bugün çettelerin kendilerine merkez olarak kullandığı Rakka’yı bu çetelerden özgürleştirmek için büyük savaşımızı başlatıyoruz. Bu büyük savaşa katılacak güçler şunlardır; YPG, YPJ, Devrimci Ordu (Ceyş El Sıwar), Cebhet El-Ekrad, Lîwa El-Şemal El-Dîmoqratî, Hêzên Eşîran, Mexawîr HumisTugayı, Siqûr El-Reqqa, Lîwa El-Tehrîr, El-Selaciq Tugayı, Senadid güçleri, Süryani Halk Meclisi güçleri, Minbic Askeri Meclisi güçleri, Dera Zor Askeri Meclisi güçleri, Özsavunma Güçleri ve Nuxbe Gücü.

BÜYÜK SAVAŞ BAŞLIYOR

Bu savaş Rakka Sivil Meclisi, Suriye Demokratik Meclisi, Aşiret büyükleri ve Bölgenin önde gelen isimlerinin desteği ile başlamaktadır. Rakka’yı özgürleştirecek olan 'Büyük Savaş'ın başladığını müjdeliyoruz. Güçlerimiz, Uluslararası Koalisyon ile ortaklaşa hazırlanan askeri planları yerine getirmek için, güçlerimiz büyük bir moral ve hazırlık ile kendisini savaşa hazırlamıştır.

QEREÇOX ŞEHİTLERİNE ATIF

Qereçox örneğinde görüldüğü gibi, farklı güçler bu tarihi atılımı engellemeye kalkıştı. Ancak bu beyhude çabaların tümü boşa çıkarılarak, saldırının amacına karşı irademiz daha da güçlendi ve terörizme karşı mücadele ısrarımız daha da arttı. Qereçox şehitleri bizlere meşale oldu. Anılarına sahip çıkarak, büyük savaşın başarısını şehitlerimizin ruhuna armağan edeceğiz.

Tekrardan Rakka halkımızı, düşman merkezlerinden, hassas noktalardan ve savaş alanlarından uzak durmaya çağırıyoruz. Güçlerimiz etrafında birleşin, güçlerimize destek olun, ki görev ve sorumluluklarımızı yerine getirelim.

Rakka'lı gençleri de, şehirlerini kurtarmak için saflarımıza katılmaya çağırıyoruz.

Bu tarihi durum vesilesiyle, bizleri bu düzeye ulaştıran şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı olarak, bu Büyük Savaşa katılan tüm güç ve gruplarını komutan ve savaşçılarını selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.

Aynı zamanda Uluslararası Koalisyon Güçlerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tüm din ve mezheplerden oluşan ve teröristlere karşı direnen halklarımızı selamlıyoruz. Mücadelemizi dünya kamuoyuna duyuran ve görüntüleri ile güçlerimiz ile birlikte yürüyen tüm gazeteci ve basın mensubu arkadaşları selamlıyoruz.