QSD savaşçılarını binler uğurladı

Serêkaniyê’de şehit düşen QSD savaşçıları uğurlandı. TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil, "Dünya Türk devleti ve çetelerine karşı savaşanlara borçlu" dedi.

Serêkaniyê’de 17 Ekim’de şehit düşen Mihemed Hafiz (Doran Qamişlo), 18 Ekim’de şehit düşen Êmra Delê (Baran Egîd) ve 20 Ekim’de şehit düşen Ebas Mihemed (Zirgar Rojava), Qamişlo’da binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo’nun Enteriyê Mahallesi'nde bulunan Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan binlerce kişi, çiçekler, QSD bayrakları ve barış güvercinleri ile donatılan şehit cenazelerini alarak Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ne doğru harekete geçti. Şehit cenazelerinin mezarlığa getirilmesiyle birlikte zılgıt ve slogan sesleri yankılandı.

TÜRK DEVLETİ VE TERÖRE KARŞI SAVAŞILDI'

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatme Casim, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün bileşenler ve halklar, Türk devletinin açıkça destek verdiği terör grupları El Nusra ve DAİŞ çetelerine karşı direndi” dedi.

'BÖLGE HALKININ BİRLİĞİ ÖNEMLİ'

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl de törendeki konuşmasında, “Türk devletinin işgal saldırılarına karşı fedai bir şekilde topraklarını savunan şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde bölge halkının birliği önemlidir. Çünkü işgalcilerin amacı şehitlerin kanıyla kazanılan Demokratik Ulus projesini yok etmektir” ifadelerini kullandı.

Dünyanın Türk devleti ve vahşi çete gruplarına karşı direnen Kuzey ve Doğu Suriye halklarına borçlu olduğunu söyleyen Xelil, topraklarını savunan halkın ve gençlerin direnişinin bütün dünyaya örnek olduğunu kaydetti.

'SÖZLERİNİ YERİNE GETİRDİLER'

Xelîl’in ardından konuşan Şehit Mihemed Hafiz’in babası Muhsên Abdulhafiz, Kuzey ve Doğu Suriye’deki Onur Direnişi’ni selamlayarak, “Gençlerimiz ölümsüzdür. Onlar, topraklarını yerine getirme ve halkın onurunu koruma sözlerini yerine getirdi” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Zevîn Şêxmûs, şehitlerin şehadet belgelerini okuyup, ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda Şehit Doran, Rizgar ve Baran’ın cenazeleri zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.