QSD sözcüsünden Rakka sorularına yanıt

QSD sözcüsü Telal Silo, Rakka operasyonunun tamamlanması için herhangi bir tarih belirlenmediğini söyledi. Rakka Sivil Meclisi ise "QSD sözünü tutacak" dedi.

Rakka kent merkezinin DAİŞ'ten temizlenmesi için Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından başlatılan operasyonun startının verildiği basın toplantısının ardından QSD sözcüsü Telal Silo, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Operasyonun nasıl süreceğine ilişkin bir soruya Silo, operasyonun Rakka'nın doğu, kuzey ve batısından başlatıldığını hatırlatarak, "Güçlerimiz batı kolundan kente girme aşamasına geldi ve böylece ‘Büyük Savaş’ başlatıldı" yanıtını verdi.

RUSYA VE TÜRKİYE'NİN İDDİALARINA YANIT

Rakka operasyonunun ne zaman son bulacağı yönündeki soruya da "Rakka'nın özgürleştirilmesi operasyonunun sona ermesine ilişkin herhangi bir süre belirlenmedi" cevabını veren Silo, Rusya ve Türk devletinin "DAİŞ, QSD ile anlaştı, kenti boşaltacak" iddialarına da şu yanıtı verdi: "Güçlerimizin çetelerin kentten çıkması üzerine anlaşma yaptığına ilişkin söylentiler doğru değildir. Bu bizim yöntemimiz değildir ve halkımıza karşı sorumluluğumuz var."

SİVİL MECLİS: QSD SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEK

Silo'nun ardından Rakka Sivil Meclisi adına da bir açıklama yapıldı. Rakka Sivil Meclisi üyesi Firas Memduh tarafından yapılan açıklamada, şunları kaydedildi: "Tüm dünyanın Rakka'nın DAIŞ teröründen kurtarılması hamlesinin ilanını beklediği bu tarihi dakikalarda, Rakka Sivil Meclisi olarak QSD’nin sözünü yerine getireceğini, Suriye topraklarının büyük bir kısmını teröristlerden kurtardığı gibi Rakka'yı da kurtaracaklarını bildiriyoruz.

DAİŞ karşıtı koalisyon güçlerine QSD'ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Memduh, "Bijî QSD", "Şehîd Namirin" ve "Bijî Yekîtiya Sûriya Demokratîk" sloganlarıyla konuşmasını sonlandırdı.