Rakkalı Samire'nin tek isteği çocuğunun mezarı başında ağlamak!

DAİŞ çeteleri tarafından oğlu katledilen ve kamçı cezası alan Samîre Elawî'nin tek umudu, QSD güçleri.

Samîre Elawî Rakka’nın batısına düşen Selhebiyê köyünden. DAİŞ çeteleri 8 yaşındaki oğlunu üzerinden arabayla geçerek katletti. Elawî, “Oğlumu öldürdüler, elimden hiçbir şey de gelmiyor. Tek yapabildiğim, her gün oğlumun mezarına gitmek ve orada ağlamaktı. Çeteler mezarlığa gittiğimi öğrenince, oğlumun mezarına gitmemi bana yasakladı" dedi.

Derin bir ah çektikten sonra, devam etti: "Çetelerin oğlumun mezarını yıktığını bilmeme rağmen, köye gidince ilk yaptığım şey, oğlumun mezarına gitmek.”

'YÜZÜM GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN CEZA VERDİLER'

Elawî, kucağındaki çocuğu işaret ederek, "Bu çocuğumu doğurmadan iki gün önce çeteler bana kamçı cezası verdiler. Hamile olduğumu söylememe rağmen, beni dinlemediler. Bana sen kendi evinin damındayken yüzün görünmüş dediler” diye konuştu.

'QSD'DEN TEK İSTEĞİM...'

Samîre bizimle konuşurken bile gergindi. Bazen çevresine, bazen de eşine bakıp, "DAİŞ tekrar gelecek diye korkuyorum" diyor.

Elawî'nin tek umudu ise QSD güçleri artık: "QSD güçleri DAİŞ'in kökünü kazımalı. QSD savaşçıları köyümüze yaklaşınca, 'QSD geliyor' dediler ama ben inanmadım. Kendi kendime 'kimsenin bizden haberi yok, kimsenin umurunda değiliz' diyordum. Rüya olduğunu düşündüm."

QSD'den söz edince Samîre Elawî'nin yüzü gülüyor: "Hâlâ inanmıyorum. Bu bir rüya mı veya gerçek mi?”