Reqa ve Dêra Zor şehitlerini uğurladı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 3 QSD savaşçısı Reqa’da, 2 QSD savaşçısı da Dêra Zor’da düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Dêra Zor kırsalında devam eden Cizre Fırtınası hamlesinde şehit olan QSD savaşçıları Ehmed Ebdullah (Ehmed Reqa), Cemal Silêman (Cemal Reqa) ve Hemza Casim El-Mihemed (Hemza), Reqa’da yüzlerce kişi tarafından uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerini Gıre Spi’deki Weteni hastanesinden alan halk, bir araç konvoyuyla Reqa’nın Hıkumiye köyündeki şehitliğe doğru yola çıktı.

Hıkumiye köyüne ulaşan konvoy, köy halkı tarafından karşılandı. Ardından şehitliğe geçildi.

Şehitlikte QSD savaşçılarını askeri töreninin ardından konuşmalar yapıldı.

QSD komutanlarından Ebdilqadır Remo, “Özgürlük şehitlerinin büyüklüğü karşısında eğiliyoruz. Tüm şehitlerimizi anıyoruz, şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Reqa Sivil Meclisi adına konuşan Mihemed El Hewaş şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Reqa Sivil Meclisi olarak şehitlerimize bağlı olacağımıza söz veriyoruz. Şehitler bizim onurumuz için canlarını verdiler. Tüm Suriye halkına ülkelerine geri dönerek güçlerine destek olmaları ve ülkeyi korumaları çağrısı yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin cenazeleri sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.

Öte yandan Cizre Fırtınası hamlesinde şehit olan QSD savaşçıları Mehmud El Hesen (Reyis) ve Saed El Zedan (Wail El Der) için Xıdır El Hemadi Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Törende QSD, Şehit Aileleri Kurumu, Kadın Evi yöneticileri konuşma yaptı. Konuşmacılar şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, özgürlük şehitlerinin izini takip edeceklerine söz verdiler.

Konuşmalardan sonra şehitlerin sicilleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitler sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.