Reqqa ve Şengal’de şehit düşen üç savaşçı sonsuzluğa uğurlandı

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen üç savaşçı Derik ve Tirbespiyê’de binlerce kişi tarafından uğurlandı.

Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Nûr Ozel (Hisên Roj) ve Şengal’de şehit düşen HPG gerillası Îsa Ayhan’ı (Dehmat Mahabad) Derik’teki Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

YPG-YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından konuşan YPG komutanlarından Mihyedîn Xêrkî, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Törende konuşan Cizre Kantonu İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat da şehitlerin direnişi ile çetelerin bitirileceğini söyledi. Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi.

Törende konuşan şehit aileleri çocuklarının mücadelelerine sahip çıkacaklarını belirtti. Törenin sonunda Şehit Hisên ve Şehit Demhat’ın naaşları sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Tirbespiyê’de ise, Reqqa’da şehit düşen YPG savaşçısı Hisên Hac Elî’yi (Cano Tirbespiyê), Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

YPG-YPJ savaşçılarının askeri töreni sonrası YPG komutanlarından Mihemed Zêdan, Şehit Aileleri Meclisi adına Hediye Bîseh ve şehidin ailesi adına dedesi Feysel Hac Elî birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehitlerin mücadelesine sahip çıkma ve onların çizgisinde ilerleme sözü yenilendi. Konuşmalardan sonra Şehit Cano’nun şahadet belgesi okunarak ailesine verildi.

Tören sonunda Şehit Cano, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.