Rojava için küresel direniş

Kobanê için 1 Kasım 2014'te dünya genelinde yapılan dayanışmanın benzeri, bu yıl da 2 kasım için organize ediliyor. Türk işgalciliğine karşı küresel direniş günü olarak çeşitli eylem ve etkinlikler yapılacak.

World Resistance Day for Rojava (Rojava için Dünya Direniş Günü), herkesi 2 Kasım günü yaratıcı ve çeşitli sivil itaatsizlik eylemlerine katılmaya çağırdı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusu ve bünyesindeki cihadist çetelerin, Kuzey-doğu Suriye’yi işgal saldırıları başlattığı hatırlatıldı. Sivil yerleşim yerlerinin rastgele bombalanması, yağmalamalar ve yüz binlerce insanın kitlesel sürgünleri, keyfi idamlar ve yüzlerce sivilin acımasızca kaçırılmasına dikkat çekilen açıklamada, Erdoğan'ın amacının milyonlarca insanın şiddet yoluyla sürgüne zorlanması ve tüm bölgenin uzun vadeli demografik değişimi yoluyla etnik temizlik yapılması olduğu vurgulandı.

BİR BARIŞ VAHASI YARATILDI

Kuzey-Doğu Suriye’de, Suriye iç savaşının gölgesinde, son 7 yılda bir demokratik sosyal proje geliştiğine işaret edilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Kuzey-Doğu Suriye toplumları, kendi öz yönetimlerini kurdular ve yerel nüfusun tüm gruplarının eşitlikle bir arada yaşamasına, kadın özgürlüğüne, ekolojik bir ekonomiye ve radikal demokrasiye dayanan bir barış vahası yarattılar. Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Federasyonu, yerel despotizm ve dış yönetimin ötesinde, Ortadoğu için barışçı ve demokratik bir geleceğin canlı bir örneği haline geldi. Son olarak QSD, Türkiye dayanaklı DAİŞ hilafetinin son kalıntılarını ezmeyi başardı.

ÇOĞU DAİŞ VE EL KAİDE ELEMANI

Bugün çoğu DAİŞ ve El Kaide elemanı, Türk saldırısı ve işgali ile tekrar ilerliyor, korku ve terör saçıyor. Başta ABD olmak üzere Uluslararası Koalisyon birliklerinin eşgüdümlü geri çekilmesiyle birlikte Türk saldırganlığının yolu açıldı. Türk ordusu ve cihatçıları NATO silahlarıyla soykırım gerçekleştirirken dünya devletleri gözlerini kapatmaya karar verdi.

SESSİZCE DURARAK İZLEMEYECEĞİZ

Dünyanın gözü önünde meydana gelen katliamları sessizce durarak izlemeyeceğiz. Yalnızca geniş ve dirençli bir savaş karşıtı hareket bu savaşı durdurabilir. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, Türk barbarlığı karşısında bugün isyan ederek ayağa kalkmalı. 1 Kasım 2014'te, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan Kobanê'nin kahramanca direnişiyle dayanışmalarını ifade etmek için bütün gün sokaklara döküldü. Biz, bu yılki 2 Kasım’ı Türk işgal saldırısına karşı küresel bir direniş günü yapmaya; yaratıcı ve çeşitli sivil itaatsizlik eylemlerine, gösterilere ve daha birçok etkinliğe katılmaya çağırıyoruz. Cinayetler devam ettiği sürece direnişimiz durmamalı. Rojava Devrimi kazanacak, faşizm ezilecek!”