Sılo: Kısa sürede Rakka'yı özgürleştirmeyi hedefliyoruz

QSD Sözcüsü Sılo, kısa süre içinde Rakka'yı özgürleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, hamleye çeşitli gruplardan yoğun desteğin olduğunu da söyledi.

ANF’ye konuşan QSD Sözcüsü Telal Sılo, Rakka’yı özgürleştirme hamlesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sılo, büyük bir savaşı başlattıklarının bilincinde olduklarını belirterek, hedeflerinin en kısa sürede Rakka’yı özgürleştirmek olduğunu ancak yaşanacak savaşın bunda belirleyici olacağını söyledi.

'EN KISA ZAMANDA SONUCA GÖTÜRECEĞİZ'

Sılo, "Hedefimiz Rakka’nın özgürleştirilmesidir. DAİŞ zulmü altındaki halkı özgürleştirmektir. Ne kadar sürede özgürleştirileceğine ilişkin zaman veremiyoruz. Savaş durumuna göre belli olur. Ama biz en kısa sürede sonuca götürmeyi düşünüyor ve istiyoruz" dedi.

'ŞEHBA VE EFRÎN GÜÇLERİMİZ DE HAMLEDE'

Sılo, şehri özgürleştirme hamlesinde, başlattıkları büyük savaşta QSD çatısı altında yer alan bileşenlerin çoğunun yer aldığını söylerken, Halep, Efrîn, Şehba’dan da tugay, tümen ve taburların katıldığını söyledi.

Rakka şehir merkezinin özgürleştirilmesinde yer alacak gruplara ilişkin bilgi veren Sılo, şunları söyledi: "Kobanê, Cizîrê kantonlarında QSD içinde yer alan grupların yanı sıra bu kez Efrîn, Halep, Şehba kanton ve bölgelerinden de birçok grup özgürleştirme hamlesinde yer alıyor. Bunun yanı sıra Humus, Dera Zor, Minbic güçleri de şehri özgürleştirme hamlesinde yer alıyor.”

HAMLEYE KATILANLAR

Sılo, Rakka’nın özgürleştirilmesi için hamleye katılan grupların isimlerini şu şekilde sıraladı: "YPG, YPJ, Liva Selacık, Sixur El Reqqa, Suryani Askeri Meclisi, Mimbiç Askeri Meclisi, Dera Zor Askeri Meclisi, El Nuxbe güçleri, Öz savunma güçleri, Asayiş ve Emin Dahili güçleri, Ceyş El Suwar, Şems El Şemal Tugayı, Cephet El Ekrad, Aşiretler kuvveti, Mexavir Humus Tugayı.”

YPG, YPJ ve Cizîrê kantonu QSD bileşenleri dışında, Halep, Şehba’dan katılım olmasının dikkat çekici olduğunun altını çizen Sılo, Şehba, Halep ve Efrîn hattından katılan tabur, tugayların isimlerini şöyle sıraladı: "Ceyş El Suwar, Şems El Şemal Tugayı, Cephet El Ekrad, Aşiretler kuvveti, Mexavir Humus Tugayı.”