SPD’nin gençlik teşkilatından Efrîn inisiyatifine destek!

Almanya’da en etkili ve örgütlü gençlik örgütlerinden biri olan SPD’nin gençlik teşkilatı Jusos (Genç Sosyalistler) Efrin'de Demokrasi ve Barış İttifakı’na destek verdiğini açıkladı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve işgalinin son bulması için geçtiğimiz günlerde Almanya merkezli Efrin'de Demokrasi ve Barış İttifakı kurulmuştu. Almanya’nın önde gelen bilim insanlarını, sanatçıları, hukukçuları, parti/sendika temsilcilerini bir araya getiren inisiyatife destek giderek artıyor.

Son olarak Sosyal Demokrat Parti (SPD)’nin gençlik teşkilatı Jusos (Genç Sosyalistler)’nin Efrin'de Demokrasi ve Barış İttifakı’na destek verdiğini bildirdi. İnisiyatifin merkezine gönderdiği e-posta ile desteğini açıklayan Jusos, Türk devletinin saldırıları karşısında direnen Efrîn için derhal harekete geçilmesini talep eden çağrıcıları arasında yer aldı.

ÜLKENİN EN ETKİLİ GENÇLİK TEŞKİLATI

Almanya’da en etkili ve örgütlü gençlik teşkilatların başında gelen Jusos, son dönemlerde Merkel’in başbakanlığında Hıristiyan demokratlarla yeniden koalisyon hükümeti kurmak için bir araya gelen SPD’nin merkezine bayrak açmakla dikkatleri üstüne çekmişti.

Jusos’un verdiği direniş yüzünden SPD’de derin krizler patlak vermiş ve parti genel başkanı Martin Schulz koltuğunu SPD Meclis Grup Başkanı Andrea Nahles'e bırakmak zorunda kalmıştı. Jusos şu anda ise SPD’nin üyeleri arasında yapılan büyük koalisyon hükümeti oylamasında “hayır” oyunun çıkması için mücadele ediyor.

Sosyal demokratlar ve Hıristiyan demokratların oluşturduğu büyük koalisyon hükümetlerinin ülkeye zarar verdiğini dikkat çeken Jusos birçok kentte "Büyük Koalisyon'a Hayır" kampanyası yürütüyor. Çıkışlarıyla dikkatleri üstüne çeken Jusos Başkanı Kevin Kühnert, son olarak yaptığı bir açıklamada büyük koalisyon hükümetlerinin demokrasiye de büyük zarar verdiğini söylemişti.

En son Jusos’un da çağrıcısı olduğu Efrin'de Demokrasi ve Barış İttifakı ise Cumartesi günü Berlin’de kitlesel bir eylem düzenliyor. Berlin’den Efrîn’e bir barış ve demokrasi köprüsü oluşturmayı hedefleyen yürüyüş, Berlin’in merkezi meydanlarından Alexanderplatz’ta saat 11.00’de başlayacak.