Tabqa çevresinde çatışmalar şiddetlendi

Tabqa’nın çevresindeki bazı mıntıkalarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Tabqa’nın çevresindeki 3 mıntıkada ve kentin doğusunda bulunan Safsafah Köyü’nde Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda şimdiye kadar en az 20 çete öldürüldü.

Fırat Barajı ve çevresindeki köylere sıkıştırılan DAIŞ çeteleri, kuşatmadan kurtulmak için saldırı girişimlerinde bulunuyor.

Bu sabah saat 05.30’da DAIŞ çeteleri Rakka yönünden ağır silahlarla Safsafah Köyü’ne saldırdı. Tabqa’nın 4 km doğusunda bulunan köyde çatışmalar tüm şiddetiyle hala devam ediyor. Çatışmaların sonucuna ilişkin henüz net bilgiye ulaşılamadı.

Tabqa’nın Hey Ewwel, Tanî û Salis mıntıkalarında dün akşam başlayan çatışmalar ise gece boyunca sürdü. Şimdiye kadar en az 20 çete öldürüldü.

Buralardaki çatışmalarda 1 Hammer zırhlı araç, 1 adet Reo askeri aracı, 1 Ford marka Pick-Up araç, 1 B-7, 1 Law silahı, 1 adet 120 mm.lik havan topu ve rampası, 1 Kalaşnikof, 4 kutu kalaşnikof mermisi, 1 adet Katyuşa (çoklu roket atar) ve 76 roketi, 2 adet el yapımı suikast silahı (biri 23 mm.lik), 2 adet havan dürbünü ve 2 adet havan cetveli, 100 obüs güllesi, 1 adet 82 mm.lik havan topu rampası, bir çuval BKC mermisi, 2 Dijital Hytera telsiz, 1 kutu 37 mm.lik doçka mermisi, 1 adet Füze rampası, 20 adet 120’lik havan güllesi, 26 adet 60 mmlik havan güllesi, bir çuval havan topu kapsülü (haşve), 1 adet Sony marka video kamera, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 telefon ve çetelere ilişkin bazı dokümanlar da savaşçılar tarafından ele geçirildi.

Tabqa şehir merkezi dün DAİŞ çetelerinden temizlenmişti. Şehir çevresi ve Tabqa barajı civarındaki operasyonlar ise sürüyor.