Tabqa’da sona doğru: 3 mahalle daha temizlendi

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları Tabqa’da üç mahalleyi daha çetelerden temizledi. 3 tank, 1 panzer ve 2 BMB tipi zırhlı aracın ele geçirildiği çatışmalarda 48 çete öldürüldü, 5 çete de esir alındı.

Dün geceden itibaren savaşçılar ile çeteler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Elbu İsa, El Heso ve El Selam mahalleleri özgürleştirildi. Her 3 mahalle ile Sinaa (Sanayi) bölgesinde çeteler ile savaşçılar arasında geceden bu yana yaşanan çatışmalarda, savaşçılar çeteler ait birçok zırhlı araç ve cephaneyi de ele geçirdi. Yaşanan çatışmalarda 48 çete öldürülürken 5 çete de sağ yakalandı.

Çatışmalar sonucunda ele geçirilen malzemeler şunlar: 3 tank, 52 tank roketi, 1 panzer, 2 BMB tipi zırhlı araç, 1 itfaiye, 1 grad füzesi, bir zırhlı bombalı araç, 1 SPG 9 Tank savar, 1 adet 12.5 mm doçka, 1 adet A-4 agir makineli silah ve çok sayıda mermisi, 400 adet 23.5 mm.lik Doçka mermisi, bir Kalaşnikof, bir tabanca, 5 el bombası, bir adet 14,5 mm.lik doçka namlusu, 1.500 adet BCK mermisi, bir sandık bomba atar mermisi, 2 çuval TNT, 2 çuval havan fünyesi, 1 intihar yeleği, bir adet gündüz ve bir adet gece dürbünü ve bir miktar sabotaj malzemesi.

Daha önce özgürleştirilen 6 mahallede yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda ise, 24 çete cenazesi ile 18 kaleşnikof, 2 BCK silahı ile birçok cephane de savaşçıların eline geçti.

Savaşçıların özgürleştirdiği mahallelerde arama tarama faaliyetlerine başlandığı öğrenildi.

YÜZDE 90'I TEMİZLENDİ

QSD Komutanlarından Abdulqadîr Hevdilî, Tebqa kentinin yüzde 90’nın özgürleştirildiğini ve yakın zamanda Suriye halkına müjdeli haberi vereceklerini söyledi.