Tabqa’daki kampta kalanlardan destek çağrısı

Tabqa'nın kuzeybatısında göçmenler için kurulan kampta yaşayanlar zor durumda. Göçmenler kendilerine destek olunmasını bekliyor.

Tabqa Sivil Meclisi, Suriye’nin DAİŞ çeteleri ile Baas rejimi denetimindeki çeşitli bölgelerinden güvenli alanlara göç edenler için kamp kurdu.

25 bin civarında göçmenin kaldığı kamp, Tabqa'nın kuzeybatısına düşüyor. Kampta çobanların çadırlarından başka hiçbir kalacak yer olmadığı için göçmenler zor durumda. Hava sıcaklığının artması ve içme suyunun olmaması da şartları zorlaştırıyor.

ULUSLARARASI ÖRGÜTLERE TEPKİ

Göçmenlerden Fatma Mirai, şunları aktardı: "Biz Humus’tan kentin doğu kırsalına bağlı Cabiriyê bölgesine göç ettik ama rejim güçlerinin bombardımanları yüzünden kendimizi buraya attık, burayı güvenli bulduk. Bir haftadır bu kampta kalıyoruz ama uluslararası örgütlerden henüz hiçbir iz görmedik. İçtiğimiz su kirli, bu da hastalıklara yol açıyor.”

Mirai, içinde bulundukları koşullardan uluslararası yardım örgütleri ve BM’yi sorumlu tuttuklarını söyledi.

Ebdo Abbas isimli, Meskene’den gelen göçmen ise, “Uluslararası örgütler kampı ziyaret ederek buradaki durumu öğrendi ama yardım sözünden başka hiçbir şey vermedi” dedi.

Ebas, uluslararası yardım örgütlerinin yardım kartını göstererek, "Uluslararası örgütler bize bu kartları verdi ve isimlerimizi üzerinde yazdı. Bu, çocuklarımıza yemek alacağımız yardım" diye belirtti.