Tabqa sokaklarının iki yüzü

Tabqa’da özgürlük, savaş, emek ve kanla yeşeriyor.

21 Mart gecesi başlayan Fırat’ın Gazabı hamlesinin en önemli ayaklarından biri Tabqa. Tabqa artık DAİŞ çetelerinden tamamen kurtulmanın hemen arifesinde.

Tabqa kasabası iki bölümden oluşuyor. Halkın yoğun olarak yaşadığı kasaba merkezi DAİŞ çetelerinden tamamen temizlenmiş durumda. Çeteler şu anda baraj yakınlarındaki yedi katlı binalardan oluşan lojmanlara sıkışmış durumda.

QSD savaşçıları da namlularını bu alana çevirmiş durumda.

QSD savaşçıları bir taraftan çetelerle çatışırken diğer taraftan sivillerin evlerine dönmeleri için çalışmalara başladı. Savaşçıların uygun gördüğü evlere siviller yerleşmeye başladı bile. Yüz metre ötede DAİŞ çetelerine son darbe için çatışmalar sürerken kasabada yaşam yeniden yeşermeye başladı. Kasaba sakinleri hayatlarına devam ediyor.

Artık kasabada karanlığın hakimiyeti yok. Artık özgürce koşan çocuklar var. Kasaba sakinleri QSD savaşçılarını her gördüğünde zafer işareti yapıyor.

Tabqa sokaklarında iki ayrı dünya var gibi. İki dünya da gerçek. Savaş ve özgürlük bu topraklarda şimdi namluların ateşiyle sağlanıyor. Çünkü karşılarında zalim ve karanlık bir düşman var.