YENİLENDİ-Türk devletinden Şehba’da Kürt avı

Türk devleti ve bağlı çeteleri Şehba’da Kürt avını başlattı.

Türk devleti ve bağlı çeteleri bir süredir saldırılarını sürdürdükleri Şehba’daki Kürt köylerinde şimdi de Kürtleri yakalama avını başlattı. Kaçırılan Kürtlerin bazılarının Ankara tarafından istendiği de öğrenildi.

Türk ordusu subayları komutasında Şam Cephesi adıyla gece sabaha karşı Şehba’nın Qar Qelbin, Naman, Til Battal, Şeyh Cerrah, Qaibe, Til Circir ve Şeyh Beşir köylerinde Kürtleri yakalama saldırıları başlatıldı. Sabah saat 06.00'dan itibaren Kürtlerin evlerinin basıldığı, içinde kadınların da olduğu yaklaşık 50 kişinin kaçırıldığı belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kürt avı olarak da değerlendirilen insan kaçırmalar devam ediyor, kaçırılan insanların araba, ev eşyaları vb. maddi değerlerine de el konuluyor.

ANKARA KAÇIRILANLARDAN BAZILARINI İSTEDİ

Türk devletinin talimatıyla yapılan operasyonlardan önce, dün çetelerin tüm Kürt köylerine Türk ve 'Özgür Suriye Ordusu' bayraklarını astıkları, bugün de operasyonlara başladıkları belirtildi.

İçinde askerlerin bulunduğu yüz araçlık konvoy ile köylere operasyon yapan güçlerin, 'YPG, PKK ajanlarına karşı' adı altında köylüleri kontrolden geçirdikleri, bu toprakların Arap ve Türklere ait olduğunu, Kürtlerin burada yeri olmadığını söyledikleri, Kürt köylülerinin bölgeyi terk etmemesi halinde başlarına daha kötü şeylerin geleceği tehdidinde bulundukları öğrenildi.

Yerel kaynaklar, kontrolden geçirilen birçok kişinin Ankara'dan istendiğini, bunların bir kısmının Ankara'ya soruşturulmak için gönderildiğini belirterek, kadınlara da işkence yapıldığını ve yürüyemez durumda olan birçok ihtiyarın da yerlerde sürüklenerek kaçıldıklarını aktardı.

Bölgeden edinilen bilgilere göre, kaçırılanlar şu an Xerbi Akterin'den 5 kilometre uzaklıktaki Irşaf kasabasında tutuluyor.