'Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya saldırısı sürüyor'

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusunun ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarının devam ettiğini kaydetti. YPG ve YPJ güçlerinin verdiği karşılıkta 3 Türk ordusu mensubunun öldürüldüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi işgalci Türk ordusunun Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İşgalci Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çetelerin Rojava topraklarına yönelik ihlal ve saldırılarının devam ettiği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

“01.05.2017 tarihinde sabah saatlerinde Türk ordusu Eyndiwer Köyü’nde Dicle Nehri’nin kıyısında çalışan sivillere ateş açmıştır. Açılan ateş sonucu bir sivil yaralanmıştır.

Aynı gün Türk ordusu Kobanê’nin batı sınırında hareketliliğini arttırmıştır. Bu bölgede Türk ordusu yer altı mevziisi kazmış ve ağır silahları, tank ve BMB gibi zırhlı araçları yer altı mevziisine yerleştirmiştir. Yine Kobanê’nin doğu sınır hattında da Medresemel, Elişar ve Kikan köyleri karşısında Türk ordusu hareketliliğini arttırmış, yeni mevziler oluşturmuştur.

Aynı gün Türk ordusuna bağlı çetelere Efrîn’in Eyn Deqne Köyü karşısında hareketliliğini arttırmış ve mevzilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin çetelere karşılık vermesi sonucu netleştirildiği kadarıyla bir çete öldürülmüş, bir çete yaralanmıştır.

Akşam saatlerinde de çeteler obüs toplarıyla Şera’ya bağlı Mariske bölgesine ve Şerawa’ya bağlı Gobele, Zirgate, Basile ve ilçeye bağlı Göçmen Kampı’na saldırı düzenlemiştir. Mariske ve Göçmen Kampı’na atılan obüs topları sivillerin bulunduğu alana isabet etmiştir. Saldırı sonucu sivillerden yaralananlar olmuştur.

Gece saatlerinde de çeteler havan ve obüs toplarıyla ve yine doçkalarla Efrîn’e bağlı Maranez, Eyn Deqne ve Belune köylerine saldırmıştır.

02.05.2017 tarihinde saat 16.00’da Türk ordusuna bağlı çeteler İdlib’in kuzeyinde bulunan mevzilerinden havan toplarıyla Efrîn’in Cindires İlçe’ne bağlı İska Köyü’ne saldırmıştır. Saldırıda sivillerin evlerinde hasar meydana gelmiştir. Ayrıca öğle saatlerinde de Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Şerawa’dan Qastela’ya kadar uzanan alanda uçuş yapmıştır.

Çetelerin bu saldırılarının ardından güçlerimiz karşılık vermiş ve netleştirildiği kadarıyla 2 çete öldürülmüştür.

Yine aynı akşam saat 00.00’da sınırdan kaçak olarak geçmek isteyen siviller Türk askerleri tarafından yakalandı. Sivillere işkence uygulandıktan 2 sivil vurularak Türk askeri tarafından katledilmiştir.

03.05.2017 günü saat 14.00’da Kobanê’nin batısındaki sınır hattında güçlerimizle Türk ordusu arasında çatışma yaşanmıştır. Yaklaşık bir saat düren çatışmaların bilançosuna ilişkin net bir bilgiye ulaşılamamıştır. Çatışmanın yaşandığı esnada çatışma bölgesi ve Kobanê’nin doğu sınır hattında Türk ordusuna ait savaş uçakları ve keşif uçakları uçuş yapmıştır.

İdlib’in kuzeyinde bulunan Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrîn Kantonunun Cindirês ilçesine bağlı Iska köyüne; Ezaz yönünden de Efrîn’in doğusundaki Maranez ve Eyn Deqnê köylerine obüs ve havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir.

Yine aynı gün saat 18.00-20.00 arasında Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn Kantonunun Şera ilçesine bağlı Qastel tepesine obüs ve havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir.

Ayrıca saldırılarla eşzamanlı olarak Türk ordusuna ait savaş uçakları Bilbilê ve Şiyê ilçesinin Bakurê Kürdistan’a olan sınır hattı boyunca uçuş gerçekleştirmiştir.

04.05.2017 günü Türk ordusuna ait insan keşif uçağı, Amûdê ve Dirbêsiyê arasında bulunan güçlerimize ait noktalar üzerinde uçuş yapmıştır. Güçlerimizin müdahalesiyle keşif uçağı sınırın kuzey tarafına düşürülmüştür.

Yine aynı gün Türk ordusuna ait savaş uçakları Kobanê’nin batısındaki sınır hattı boyunca uçuş yapmıştır.

Yine aynı günün akşamı Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrîn’in Eyn Deqnê köyüne obüs toplarıyla saldırı düzenlemiştir.”