Türkiye’nin sivil katliamlarının çoğu Af Örgütü’nce doğruladı

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan bir açıklamada, Türk ordusunun 20 Ocak’tan bu yana yaptığı sivil katliamlarına yer verilirken, yüzlerce sivilin daha hayatının tehlikede olduğu vurgulandı. 

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) açıklamasında, Efrîn ile Ezaz’da yaşayan sivillerin tanıklıkları ışığında sivillere yönelik saldırılara dikkat çekiliyor.

Af Örgütü’nün açıklamasında Türk ordusunun sivil alanlara yönelik bombardımanlarına yer verilirken, Kürt güçlerin bu yöndeki saldırılarının Türk ordusuna göre çok daha az olduğu vurgulandı.

Açıklamada 15 görgü tanığıyla yapılan görüşmeler, farklı video kayıtları ile Heyva Sor  a Kurdistan’ın verdiği bilgiler ışığında sivil katliamlarının nerelerde gerçekleştiğine yer verildi.

Türk ordusunun Efrîn Kantonu’ndaki saldırılarında şimdiye kadar çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, yüzlerce sivilin daha hayatını kaybetme riskinin olduğuna dikkat çekildi. Af Örgütü yetkilisi Lynn Maalouf, çok sayıda sivilin daha tehlike altında olduğunun altını çizdi.

Af Örgütü açıklamasında Heyva Sor a Kurdistan’ın daha önceki günlerde duyurduğu sivil katliamlarına ilişkin rakamları paylaşılırken, bombardımanların Efrîn’in birçok köyü ve kasabasında yapıldığı ifade dildi.

Ancak açıklamada, YPG tarafından yalanlanan ve birçoğunun atış mesafesi itibariyle bizzat Türkiye toprakları içerisinden fırlatıldığı ortaya çıkan roketlerin yol açtığı ölümlere de yer verildiği görüldü.