Türkiye saldırırsa kimse eli kolu bağlı durmaz

MSD Sözcüsü Emced Osman, Türkiye’nin bölgeye saldırması halinde bölgede yaşayan halklar ve QSD’nin eli kolu bağlı durmayacağını vurguladı.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerine ilişkin ANHA’ya konuşan Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Sözcüsü Emced Osman, Türkiye’nin bölgeye saldırmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi. Saldırı karşısında Suriye halkları ve QSD’nin en güçlü şekilde toprağını ve kendini savunacağını vurgulayan Emced, “QSD ve Türkiye arasında ABD aracılığıyla varılan sınır güvenliği mekanizması ve tüm çabalara rağmen Türkiye tehditlerini arttırarak devam ettiriyor” dedi.

Türkiye’nin varılan sınır güvenliği anlaşmasından rahatsız olduğunu ve kabullenmek istemediğini dile getiren Emced, “Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin huzur ve güven ortamını tehdit ediyor” diye konuştu.

Suriye krizini çözme iddiasıyla kurulan komitede Türkiye’nin Özerk Yönetimi saf dışı bıraktığına dikkat çeken Emced, “Türkiye’nin bölgeye saldırması yüksek bir ihtimal olarak görünüyor” ifadelerini kullandı. Diplomasi yolunu zorlamaya devam ettiklerini dile getiren Emced, “Her şeye rağmen bir çözüm bulunamaz ve bölgeye saldırı olursa, bölgede yaşayan halklar ve QSD eli kolu bağlı durmayacaktır” dedi.