Türkmenlerin yaşadığı köyde siviller katledildi!

Türk devletine bağlı çete gruplarının Girê Spî bölgesinde, Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Dadat köyünde çok sayıda sivili katlettiği bildirildi.

ANHA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, işgalci Türk devletine bağlı çete grupları bir katliam daha gerçekleştirdi.

Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Dadat köyünde çok sayıda sivilin katledildiği bildirildi. Dadat köyü, Girê Spî’nin doğusunda yer alıyor.

Aynı kaynaklara göre işgalciler, çevre köylerden getirdiği siviller için de bir zindan oluşturdu.

Bölgedeki farklı kaynaklar, işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’nın kuzeyindeki Um Kabir (El Deif) köyünde de halkı göçe zorladığı, mal ve mülklerini gasp ettiğini bildirdi.

SAVAŞ SUÇLARI VE İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR

Türk devleti 9 Ekim’de Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını başlatmıştı. Geçen hafta ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya rağmen Türk devleti ateşkese de uymayarak, yoğun bir şekilde saldırılarını sürdürdü.

Türk işgal saldırılarında toplu infazlar, vahşi cinayetler ve yasaklı silahlar dahil olmak üzere ağır savaş suçları işlendi. Özerk Yönetim’in geçen hafta vediği son bilançoya göre en az 22’si çocuk olmak üzere 250’ye yakın sivil katledildi. 677’si yaralandı. Ayrıca 300 bini aşkın kişi de yerlerinden edildi.