YPG’den Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama

YPG, işgalci Türk devleti çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarına devam ettiğini belirtti ve “Güçlerimiz tüm saldırılara gereken düzeyde karşılık vermiştir'' dedi.

YPG açıklamasında, ''Saldırılara verilen karşılık sonucu netleştirildiği kadarıyla işgalci Türk ordusuna bağlı 3 çete öldürülmüştür” denildi.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

YPG açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve komutası altındaki çetelerinin, Rojava topraklarına yönelik saldırı ve ihlalleri sürmektedir.

İşgalci Türk Ordusu ve komutası altındaki çetelerin Rojava topraklarına yönelik saldırılarının sonuçları şöyle;

28.04.2017 tarihinde işgalci Türk ordusuna ait insansız hava araçları Kobanê’ye bağlı Zormixar ve Ziyaret köyleri üzerinde keşif faaliyeti yürüttü.

Bununla eşzamanlı olarak Türk ordusu Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Hemama köyüne tanklarla saldırı düzenledi. Aynı zamanda işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler de tank, obüs topları ve ağır silahlarla Efrîn’e bağlı Maranez ve Eyn Deqnê köylerine saldırdı.

Bu saldırıdan sonra akşam saat 17.00’dan gece 02.00’a kadar işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn’e bağlı Maranez, Eyn Deqnê, Belûnê ve Minix köylerine saldırı düzenledi. Aynı saatlerde El-Nûsra çeteleri de havan toplarıyla Efrîn’in Şerawa ilçesine bağlı Basûfanê köyüne saldırı girişiminde bulundu.

Tüm bu saldırılar boyunca işgalci Türk ordusunun savaş uçakları Efrîn sınır hattı üzerinde uçuş gerçekleştirmiştir.

29.04.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler öğleden sonra Efrîn’in Cindirêsê işçesine bağlı Xazewî köyüne havan toplarıyla saldırmıştır.

Gece saatlerinde Kobanê sınır hattı üzerinde Türk ordusunun hareketliliği artmıştır. Bölgede elektrik kesilmiş ve alan üzerinde keşif uçuşları yapılmıştır.

Aynı gece Türk ordusuna bağlı çeteler de obüs ve havan topları; doçka silahlarıyla Efrîn’e bağlı Maranez ve Belûne köylerine saldırmıştır. Bununla eşzamanlı olarak çeteler Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Celeme ve Şera ilçesine bağlı Girê Qastellê köylerine ağır silahlarla saldırmıştır.

30.04.2017 tarihinde gece saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler obüs ve havan toplarıyla Eyn Deqnê ve Maranez köylerine saldırı düzenlemiştir.

Güçlerimiz tüm saldırılara gereken düzeyde karşılık vermiştir. Verilen karşılık sonucu netleştirildiği kadarıyla işgalci Türk ordusuna bağlı 3 çete öldürülmüştür.”