YPG’den Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama

YPG, işgalci Türk ordusu ile beslediği çetelerin Rojava topraklarına yönelik ihlal ve saldırılarının 6 günlük bilançosunu açıkladı.

YPG açıklamasında, “Özellikle Kobane ve Efrin’e yönelik saldırılar ile hava hareketliliği artmıştır” denidli.

YPG Basın Merkezi işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Rojava topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG’nin yayınladığı açıklamaya göre işgalci Türk ordusunun ve çetelerinin son 6 günlük ihlal ve saldırılarının bilançosu şu şekilde:

“21.05.2017 tarihinde saat 16.30’da savaş uçakları Kobanê sınırı üzerinde uçmuştur. Aynı gün Efrin’de işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Şerawa ilçesine bağlı Bafusane Tepesi’nde bulunan güçlerimizin mevzilerine ateş açmıştır. Savaşçılarımız çetelerin saldırılarına anında karşılık vermiştir, ancak ölü ve yaralı çete sayısı hakkında net bilgi edinilememiştir.

23.05.2017 tarihinde saat 23.00’de ve 24.05.2017 tarihinde savaş ve insansız keşif uçakları Kobane’nin batı sınırı üzerinde gezmiştir.

Ayrıca 24.05.2017 tarihinde işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin’e bağlı Villa Qadi bölgesine obüslerle saldırmıştır.

25.05.2017 tarihinde savaş ve insansız keşif uçakları Kobanê sınırında uçuş yapmıştır. Yine aynı gün Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Birc Sileman Köyü’ne saldırı girişiminde bulunan Türk ordusuna bağlı çeteler ile güçlerimiz arasında çatışma çıkmıştır. Güçlerimizin verdiği karşılıkta bir çete öldürülmüştür.

26.05.2017 tarihinde Efrin’in Cindires ilçesine bağlı İska Köyü’ne saldırı girişiminde bulunan Türk ordusu çeteleri ile güçlerimiz arasında çatışma çıkmış ve çatışmada bir çete öldürülmüştür. Ayrıca çeteler Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne havanlarla saldırmıştır.

Aynı gün savaş uçakları Kobanê’nin batış sınırında gezmiş ve Türk askerleri ağır silahlarla güçlerimizin mevzi ve noktalarına saldırmıştır.”