YPG’li Ehmed Xelîl son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesinde şehit düşen, YPG savaşçısı Devrim Xelîl torağa verildi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Tabka operasyonunda şehit düşen YPG savaşçısı Ehmed Xelîl’in (Devrim Xelîl) cenazesi, Demokratik Özerklik Yönetim üyeleri, TEV-DEM ve sivil toplum örgüt üyeleri ile yüzlerce Amûdêli tarafından Amûdê Şehit Aileleri Meclisi’nden alındı.

Cenazeyi alan halk, Şehîd Ismaîl Hogir şehitliğinde YPG/YPJ savaşçıları tarafından hazırlanan askeri törene katıldı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına Mustefa El-Umerî bir konuşma yaparak, Şehit Devrîm ve bütün özgürlük şehitlerinin ailelerine başsağlığı diledi. Bölgede elde edilen tüm başarıların şehitlerin sayesinde olduğunu dile getirdi.

Törende konuşan YPG komutanı Amed Agirî ise Rojava Devrimini korumak için YPG’nin direnişinin devam ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Özgürlük kalıcılaşana dek devrimi korumaya devam edeceğiz. Birlik ve adalet devam edecek. Rojava Devrimi ve toprakları şehitlerin kanıyla korunmuştur ve YPG hiçbir zaman zor ve saldırılara karşı başını eğmemiştir.” Amed Agirî, gençlere YPG saflarına katılma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından YPG savaşçısı Şehit Devrim Xelîl’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. YPG savaşçısı Şehit Devrîm, Şehîd Ismaîl Hogir Şehitliğinde son yolculuğuna uğurladı.