YPG savaşçıları halkla iç içe

YPG savaşçıları artık DAİŞ'e son darbeyi vurmaya ramak kaldığını söyledi.

Tebqa'da DAİŞ'ten temizlenen Kessare Mahallesi'nde halkla içi içe olan YPG savaşçıları, kentin doğusunda küçük bir alana sıkışan DAİŞ'e son darbeyi vurmaya ramak kaldığını söyledi.

YPG öncülüğündeki QSD savaşçılarının Tebqa ve Rakka operasyonlarını sürdürürken dikkat ettikleri en önemli husus sivil halkın güvenliğiydi. YPG savaşçıları, hem DAİŞ zulmünden kaçan halkı güvenli alanlara ulaştırıyor hem de kurtarılan alanlardaki halkın güvenliğini sağlıyor. YPG savaşçılarına göre; Tebqa'nın tamamen özgürleşmesi müjdesi yakın.

YPG öncülüğündeki QSD'nin, liderliğinin ABD'nin yaptığı Uluslararası Koalisyon'un desteğiyle devam eden Tebqa'nın özgürleştirilmesinde sona geliniyor. Kurtarılan Kessare Mahallesi'ndeki YPG savaşçılarından Bahoz Tolhildan ve Ala Zaxo, ANF'ye konuştu.

BİZE GÖREN HALK MUTLİ

YPG savaşçısı Bahoz Tolhildan, DAİŞ zulmü altında yaşayan halkı özgürleştirmek hamleyi başlattıklarını ve buralara ulaştıklarını belirterek, önemli bir aşamada olduklarını söyledi. "Kasaba merkezi büyük oranda denetimimize girdi" diyen Tolhildan, şöyle devam etti: "Şimdi burada halkla iç içe bulunmaktayız. Onların özgürlüğü için savaştığımızı ve geldiğimizi gördükçe moralleri daha da yükseliyor.''

KÜÇÜKBİR ALANA SIKIŞTILAR

Şu an Kessare Mahallesi'nde bulunduklarına dikkat çeken YPG savaşçısı Ala Zaxo ise bu mahalleleri ve kasabayı DAİŞ işgalinden kurtarmak için yoğun emek ve fedakarlıklarla yoğrulan bir savaş verdiklerini hatırlattı. "Artık DAİŞ çetesi bugün itibariyle kasabanın doğu kısmında küçük bir alana sıkışmış durumda" diyen Zaxo, şunları söyledi: "DAİŞ önümüzde duramıyor, tutunamıyor, bize karşı savaşamaz duruma geldi. Gördüğünüz gibi halkla iç içeyiz. Hamle boyunca en fazla özen gösterdiğimiz konu sivil halkın güvenliğidir. Bazen halk zarar görmesin diye sıcak savaş bölgesinin dışına çıkarıyoruz, bazen de burada gördüğünüz gibi güvenliklerini sağladığımızda bizimle beraber kalıyorlar. Bizimle olmaktan çok mutlular. Halka kasabayı tümden özgürleştirdiğimizin müjdesini yakında vereceğiz.''