YPG savaşçısı Diyar son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehid düşen YPG savaşçısı Silêman Ebdilbaqî Ehmed’in (Şoreş Diyar) Qamişlo’da toprağa verildi.

Rakka’da sürdürülen Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Şoreş Diyar’ın naaşını almak üzere binlerce Qamışlolu Enteriyê Halkevinde toplandı. Silah arkadaşlarının teker teker tabutunu öpmeleri ardından, annelerin zılgıtlarıyla ve halkın sloganlarıyla şehidin tabutunu kaldıran halk, Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ne götürüldü.

Şehidin tabutu sık sık atılan “Şehid Namirin” sloganlarıyla yoldaşlarının ve ablasının omuzlarında, Enteriyê Halkevinden Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ne kadar taşındı.

Askeri törenle başlayan uğurlamaya sivil ve askeri kurumlar ve Şehid Aileleri Meclisi üyeleri de yer aldı.

Törende konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fatma Tahir “Şehit Şoreş şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün yine Qamışlo bir kahramanını daha; Rojava Devrimi başlangıcından beri YPG saflarında yer alan ve her cephede en önde savaşan Şehit Şoreş’i uğurlayacak. Onların mücadelelerine sahip çıkmak için hepimizin tek bir ruhla seferber olması gerekiyor, her alanda şehitlere ve direnişe sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Babası Ebdilbaqî Ehmed kendilerini yalnız bırakmayan halkı selamlayarak konuşmasında şunları aktardı “Heval Şoreş şahsında tüm devrim şehitlerini anıyoruz. Onun yolunun takipçisi olacağız, silahını yerde bırakmayacağız. Önder Apo şahsında bunun için söz veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet bilgileri okunarak belge ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin naaşı “Şehid Namirin” sloganları ve isteği üzerine annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.