YPG savaşçısı Egîd Serêkaniyê son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Egîd Serêkaniye, yüzlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Serêkaniyêli Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG Savaşçısı Cuma El-Husên'in (Egîd Serêkaniyê) cenazesini Roj Hastanesi’nden alarak Til Temir’e doğru yola çıktı.

Cenaze Til Temir’de sloganlarla karşılandı. Mezarlıkta düzenlenen törende konuşan YPG Komutanlık Üyesi Botan Cudi, 'şehitlerin fedakarlıkları sayesinde bölge halklarının bir arada özgürce yaşadığını' söyledi. Cudi, mücadeleyi yükseltme sözü verdi.

Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Üyesi Eli Xelil ise Rojava ve Kuzey Suriye halkının topraklarını Türkiye ve DAİŞ çetelerinden kurtarmak için binlerce şehit verdiğini ve hâlâ onurlarını ve topraklarını korumak için çocuklarını feda ettiğini belirtti.

Xelil, Suriye gençlerine QSD’nin yanında Rojava ve Kuzey Suriye direnişinde yerlerini almaları çağrısı yaptı.

BABA EL-HUSEN: FEDAKARLIĞIMIZ SÜRECEK

Baba Esad El-Husen de şöyle dedi: “Gençlerimizin fedakarlığı olmasa, ülkemize, ortak yaşam ve kardeşliğimize sahip çıkamazdık. Söz veriyoruz ki, Suriye toprakları tamamen özgürleşinceye kadar fedakarlığımızı sürdüreceğiz."