YPG: Türkiye’ye bağlı 5 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, son 6 günde geliştirilen saldırıların ayrıntıları yer aldı.

YPG, saldırılara karşılık verdiklerini ve Türkiye’ye bağlı 5 çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi’nin sitesinde yayınlanan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

“İşgalci Türk ordusu ve Türk ordusu komutası altında hareket eden çetelerin Rojava’ya yönelik saldırıları artmıştır. Ayrıca Fırat’ın doğusunda bulunan Kobanê üzerinde ve Rojava’nın diğer bölgelerinde hava hareketliliği de devam etmektedir.

Türk ordusu ve çetelerinin 6 günlük saldırıları ve sonuçları şu şekildedir:

01.06.2017 tarihinde Türk askerleri sınırdaki Kobanê köylerine ateş açmıştır. Dün gece de Kobanê’nin doğusunda bulunan Koran Köyü’nde köylülerin hayvanlarına ateş açılmış ve köylülerin mallarına zarar verilmiştir.

02.06.2017 tarihinde Türk ordusu komutasında hareket eden çeteler, Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Girê Dewa Köyü’ne saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin çetelere anında karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştır. Çatışmada bir çete öldürülmüştür. Ayrıca aynı gün Türk ordusuna ait savaş ve insansız keşif uçakları Kobanê üzerinde gezmiştir. Yine aynı gün saat 21.00’da insansız keşif uçakları Kobanê’nin batısına düşen Siftek Köyü üzerinde gezmiş ve bölgeye balon atmıştır.

03.06.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne havanlarla saldırmıştır. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi sonucu Cindires hattında 2 çete öldürülmüştür. Ayrıca aynı gün Türk ordusuna ait savaş ve insansız keşif uçakları Kobanê’nin batı sınırında gezmiştir. Yine Türk askerleri Kobanê’nin batısına düşen Zorava ve Sifteke köylerinde köylülerin patoslarına ateş açmıştır. Güçlerimiz aynı anda Türk askerlerinin saldırılarına karşılık vermiş, verilen karşılık sonucu öldürülen ya da yaralananlara ilişkin net bilgi edinilememiştir.

04.06.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne saldırıda bulunmuştur. Çeteler güçlerimiz tarafından fark edilmiş ve aynı anda çetelere karşılık verilmiştir. Sonuç olarak çetelerin saldırısı püskürtülmüş ve çeteler geri çekilmiştir. Çıkan çatışma sonucu öldürülen ya da yaralanan çetelere ilişkin net bilgi edinilememiştir. Ayrıca aynı gün çeteler Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Baz Tepesi tarafında güçlerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Çetelerin girişimi güçlerimiz tarafından fark edilmiş ve çetelere cevap verilmiştir. Verilen cevap sonucunda Türk ordusuna bağlı 2 çete öldürülmüştür. Yine aynı gün Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Minix ve Beluniye köylerine havanlarla saldırmıştır.

05.06.2017 tarihinde saat 08.00’de savaş ve insansız keşif uçakları Kobanê sınırı ve kent merkezi üzerinde gezmiştir.

06.06.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne havanlarla saldırmıştır. Aynı gün çeteler Efrin’in Şerawa ilçesine tanktan ateş açmıştır. Tank ateşi sonucu Şerawa morgu darbelenmiş ve maddi hasar meydana gelmiştir.”