Yûsif: 2011'in öncesine dönmek intihar olur

TEV-DEM Yönetim Kurulu Üyesi Foza Yûsif, Erdoğan'ın Suriye için 2011'in öncesine dönmek istediğine dikkat çekti. Yûsif, olası askeri operasyona karşı tutumlarının net olduğunu da söyledi.

'İNTİHAR OLUR' UYARISI

MA'ya konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yönetim Kurulu Üyesi Foza Yûsif, 16 Eylül'deki Ankara zirvesinin Astana'nın devamı olduğunu belirterek, "Görülen o ki üç devlet de demokratik değişimin karşısında durarak, ulus devlet sistemini Suriye'de savunmaktır. Suriye'de 2011 yılının öncesine dönülmek isteniyor. Bu da Suriye için intihardır" dedi.

'ERDOĞAN İŞGALE İZİN İSTEDİ'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda haritalı fotoğraflarla yaptığı konuşmaya dikkat çeken Foza Yûsif, "Erdoğan'ın umudu, Trump'ın işgali onaylamasıydı. Ancak takip ettiğimiz kadarıyla Erdoğan'ın istediği olmadı. Erdoğan 'sınır güvenliğini' kendine göre tanımlamaya devam edecektir. Ancak bu durum Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile QSD tarafından kabul görmez" diye konuştu.

'ASKERİ OPERASYONU KABUL ETMEYİZ!'

TEV-DEM Yönetim Kurulu Üyesi Foza Yûsif, Erdoğan'ın işgalci politikalarına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Erdoğan karmaşık bir durum içinde. Özellikle de yerel seçimlerden sonra kaybettiği siyasi gücünü tekrardan elde etmek istiyor. Bunun için de bir 'başarıya' ihtiyaç duyuyor. Şayet Türkiye'de erken bir seçim olursa, Kuzey ve Doğu Suriye'ye askeri operasyon da uzak değildir. Mülteciler üzerinden bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyorlar. Kesinkes bu durum kabul edilmeyecektir ve özerk yönetimin tutumu nettir."