KCK’den Apê Nemir için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Apê Nemir'ın (Xelîl Osman) yaşamını yitirdiğini üzülerek öğrendik. Kendisini şükranla anıyor, değerli mücadelesi ve yurtsever duruşu önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

APÊ NEMIR

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“Kobanê'nin yiğit yurtseveri ve bütün Kürdistan halkı tarafından tanınan, taktir ve saygıyla karşılanan Apê Nemir'ın (Xelîl Osman) yaşamını yitirdiğini üzülerek öğrendik. Kendisini şükranla anıyor, değerli mücadelesi ve yurtsever duruşu önünde saygıyla eğiliyoruz. Yakınlarına, Rojava ve Kobanê halkına ve bütün yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı dileklerimizi belirtiyoruz.

Kobanê faşist DAİŞ çetelerinin saldırısına maruz kalınca, Apê Nemir, ilerlemiş yaşına rağmen silahına sarılarak cephedeki yerini almış ve Kobanê özgürleşene kadar da mevzi mevzi savaşmıştır. Defalarca yaralanmasına rağmen Kobanê'yi ve savaş cephesini terk etmemiştir, Bu yurtsever yiğit duruşu savaş cephelerinde savaşan bütün yoldaşlara ve halka büyük moral olmuştur. Apê Nemir, binlerce özgürlük savaşçısına yoldaşlık yapmış, Arin Mirkan gibi Kobanê direnişinin simgesi olmuştur,

İlerlemiş yaşına rağmen cesaretiyle, fedakar, yiğit duruşuyla Mehmet Tunçlar gibi yeni dönem yurtseverliğinin ve Devrimci Halk Savaşı çizgisinin ölçüsü olmuştur. Yüreği yurtseverlikle dolu böyle bir insanı yitirmek bizleri derinden üzse de, değerli anısıyla mücadelemizde hep yaşayacaktır. Böylesi değerli bir insanı Kürdistan şehidi olarak anmak gerekir. Bu temelde kendisini bir kez daha saygıyla anıyoruz."