Yokoluş İsyanı Londra, Paris ve Berlin’i felç edecek!

Ekolojist grup Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion), küresel ısınmaya dikkat çekmek için Londra ve Paris dahil olmak üzere bir çok Avrupa kentini felç etmeyi planlıyor.

Yokoluş İsyanı yaptığı yazılı açıklamada, “Extinction Rebellion 7 Ekim’den itibaren hükümeti iklim ve ekolojik aciliyet karşısında harekete geçmeye zorlamak için Londra’yı felç edecek” dedi.

Twitter üzerinde yapılan açıklamada, Paris, Berlin, Amsterdam ve Toronto gibi kentler için de aynı mesaj verildi.

Twitter üzerinde paylaşılan bir başka mesajda, “Benzeri görülmemiş bir küresel aciliyet ile karşı karşıyayız. Dünya üzerindeki yaşam krizde” denildi. İnsanın kendi üretimi olan yeni bir kitlesel yokoluş sürecinin ortasında olunduğunu ifade eden hareket küresel isyana geçmenin zamanı olduğunu belirtti.

Extinction Rebellion, aylardır bir çok Avrupa ülkesinde sansasyonel eylemlerde bulunuyor. Çevreci hareket 9-20 Eylül tarihleri arasında İsviçre’ninçok sayıda kentinde her türlü sivil itaatizlik eylemlerde bulunacaklarını bildirdi.

Yokoluş İsyanı, hükümetler ve şirketleri iklim aciliyetine karşı harekete geçirmek için sivil itaatsizlik eylemleri ile sonuç almayı öngörüyor.

Hareket, radikal ama şiddetsiz eylem biçimlerini benimsiyor. Son aylarda yüzlerce çevreci militan, bu eylemler sırasında gözaltına alındı.

Birleşik Krallık’ta ortaya çıkan Yokoluş İsyanı, kısa sürede Avrupa’nın bir çok ülkesine yayıldı. Kent kent gruplar oluştu ve sivil itaatsizlik eylemleri başladı.