Yüksekova Adliyesi'nde şüpheli ölüm

Gever'de 2015’te yaşanan bir olay sırasında bulunan bir eldivende DNA’sı bulunduğu suçlamasıyla Savcılık tarafından tutuklanması talep edilen 25 yaşındaki Ferhat Atılgan'ın, Savcılık odasının penceresinden atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Colemêrg'in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Ferhat Atılgan, 23 Ocak 2023 tarihinde Savcılığa ifade için çağrıldı. Saat 15.00 sıralarında ifadeye giden Atılgan, Savcının ifadesini aldığı odada aniden pencereden atlayarak yaşamına son verdiği iddia edildi. 

Savcılık ve Emniyet olayın bir intihar olduğunu söylese de Savcılığa sakin bir biçimde ifade vermeye giden Atılgan’ın ölümü şüphe uyandırdı.

NEDEN OTOPSİ YAPILMADI?

Normal şartlarda otopsi için Colemêrg'e gönderilen cenaze, Gever'de bir savcı ve bir doktor tarafından yüzeysel olarak bakıldıktan sonra ölüm raporu hazırlandı. Akalın, yarım saat içerisinde ailesine teslim edildi. 21 yaşındaki Atılgan, apar topar Yüksekova Akalın Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Savcılık binasında bulunan 3. kattan intihar ettiği söylenmesine rağmen otopsisinin yapılmadan gömülmesi Atılgan’ın ölümüne dair şüpheleri iyice arttırdı.

ŞAL ŞEPİK GİYDİĞİ İÇİN YARGILANDI

Ferhat Atılgan,  geçtiğimiz yıl şal şepik giydiği fotoğrafını dijital medyada paylaştığı için gözaltına alındı. Atılgan, yaptığı bu tür paylaşımlardan ötürü sık sık mahkemelerde yargılanmak zorunda bırakıldı. Son olarak 2015 yılında bir eldivende DNA’sına ait bulgu olduğu ve bu eldivenle molotof atıldığı iddiasıyla Savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Cumhuriyet Savcısı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini söyledi. O esnada Savcılık makamında savcı ve katip bulunurken, Ferhat Atılgan aniden pencereye doğru koşarak kendini aşağı bıraktı.

Alınan bilgilere göre son yıllarda sık sık cezaevine giren, gözaltına alınan, ifadeye çağrılan Atılgan, bir daha cezaevine gireceğine ilişkin tedirginlikle Savcılık binasından kendini aşağı atarak intihar etti.

OTOPSİ YAPILMADAN GÖMÜLMESİ ŞÜPHE UYANDIRIYOR

Konuya ilişkin bilgi veren yakınları; Atılgan’ın intihar edecek biri olmadığını söyledi. Emniyette Savcılık odasında ifade sırasında ne olduğunun araştırılmasını isteyen yakınları; “Bu bir intihar olamaz. Savcılıkta ifade sırasında pencereden atlaması akla uygun bir durum değil. Otopsisi yapılmadan cenaze hemen ailesine teslim edildi. Şüpheli bir ölüm” ifadelerini kullandı.