Konya’da çocuklara cinsel istismar

Konya’da bulunan bir yatılı Kuran kursundaki çocuklara cinsel istismar yapıldığı açığa çıktı. Yaşları 16-17 olan 5 kurs öğreticisinin yatılı kalan küçük yaştaki öğrencileri istismar ettikleri belirtildi.

Yaşanan cinsel istismarın boyutları Diyanet İşleri Başkanlığına gelen bir isimsiz ihbar mektubu ile ortaya çıktı. Mektupta yaşları küçük en az 18 çocuğa yatılı olarak kaldıkları Kuran kursunda kendilerinden yaşça büyük görevli öğreticiler tarafından cinsel istismarda bulunulduğu belirtiliyor. Olayın vuku bulduğu dönemde yaşları 11-12 olan çocuklara 16 – 17 yaşlarındaki 5 öğreticinin (belletmen) cinsel saldırıda bulunduğu açığa çıktı.

‘SAPIKLIK YAPTILAR’

Diyanet müfettişlerinin raporlarının savcılığa ulaşması ardından çocuklar olayın boyutlarını anlattı.

H.S.K. çocuk izleme merkezindeki ifadesinde; "2014 yılı yaz aylarında hafızlık eğitimi için Kuran kursuna başladım. Kursta yatılı olarak bulunduğum süre içinde belletmen olan ağabeylerimiz bana kötülük yaptılar. Kimseye bir şey anlatmadım. Şikâyetçi de olmadım."

Tacize uğrayan kız öğrenci Y.G. de iddiaları doğruladı; "10 yaşımdan 12 yaşıma kadar bu yurtta yatılı olarak eğitim aldım. 2015'te yurttan ayrıldım. Ben yaşadığım bu olaylar nedeniyle şikâyetçi olmadım" dedi.

Öğrencilerden Ş.K. "Yaklaşık 1 yıl bu kursta yatılı olarak kaldım ve hafızlık çalıştım. Yurtta bize belletmenlik yapan E.A ve S.A. bana sapıklık yaptı. Bir süre sonra S.A.'nın trafik kazasında öldüğünü duydum. Kimseden şikâyetçi olmadım" dedi.

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede "Şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri hususunda kamu davası açılmasını gerektirecek yeterli delilin bulunduğu" belirtildi. Cinsel istismarla suçlanan ve 3 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istenen 4 sanık, yargılandıkları 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Haziran'da 3'üncü kez hâkim karşısına çıkacak. Şüpheli 1 belletmenin trafik kazasında öldüğü öğrenildi.

AKP’nin himayesindeki Ensar vakfına bağlı kurslarda da çocukların cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.