MAK: Özel savaşa hizmet eden bir kişiyi cezalandırdık

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Amed’de ‘özel savaşa hizmet eden’ bir kişiyi cezalandırdıklarını bildirdi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) 30 Eylül günü akşam saatlerinde, Amed’in Ofis semtinde M.K. isimli uyuşturucu satıcısına yönelik eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

Açıklamada, “Bu şahıs bölgede uyuşturucu satışı yapmakta ve fuhuş şebekesinin içinde yer alarak, gençleri ve kadınları toplumun öz değerlerinden koparıp yoz bir yaşama sokmaktadır. Uyuşturucu ve alkol bataklığına düşürdükleri gençleri ve kadınları, daha sonra fuhuş şebekesine alet edip ahlaksız bir yaşamı dayatmakta ve özel savaşın hizmetine sokmaktadır” denildi.

MAK, “son olarak bir kadını hedef alıp bu ahlaksızca yaşama alet eden” M.K. isimli şahsın, “pusuya düşürülüp gözaltına alındıktan sonra,sorgulanıp cezalandırıldığını” belirtti.

Açıklamada “Tüm halkımıza çağrımız, kendi çocuklarına ve yaşam alanlarına sahip çıkmaları ve özel savaşa karşı durmalarıdır. Sadece özgürlük milisleri değil, halkımız topyekün bu çetelere karşı direnmeli, toplumsallık ve yurtseverlik bilinci ile mücadele etmelidir” ifadeleri yer aldı. 

MAK ayrıca şu çağrıda bulundu: “Önder Apo’ya yönelik uluslararası komplonun 26. yılına girerken, yurtsever halkımızı ve milislerimizi, ‘Önder Apo’ya Özgürlük’ hamlesini sahiplenmeye ve özel savaş rejimine karşı ahlaki ve toplumsal yaşamımızı savunmaya çağırıyoruz. And olsun ki, toplumumuzun ahlaki değerlerini hedef alanlardan bu saldırıların hesabını misliyle soracağız.”