İsveçli siyasetçiler: Erdoğan’a karşı harekete geçme zamanı

Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Uluslararası Sekreteri Johan Hassel ile Milletvekili Serkan Köse, dün Dagens Arena adlı dergide yayımlanan ortak açıklamalarında Avrupa Birliği'nin HDP'ye yönelik tutuklamalara karşı güçlü bir tavır koymasını istedi.

Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Uluslararası Sekreteri Johan Hassel ile Milletvekili Serkan Köse, "Erdoğan 2023'te yapılacak seçimlerden önce siyasi rakiplerini demokratik olmayan yöntemlerle temizlemek istiyor" dedi.

Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Uluslararası Sekreteri Johan Hassel ile Milletvekili Serkan Köse, dün Dagens Arena adlı dergide yayınladıkları ortak açıklamalarında Avrupa Birliği'nin HDP'ye yönelik tutuklamalara karşı güçlü bir tavır koymasını istedi.

Tüm dünyanın korona kriziyle uğraşırken otoriter liderlerin demokrasi ve hukuk devletinin ilkelerini ortadan kaldırmak istediklerini belirterek Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'ye yönelik saldırılarına şu ifadelerle dikkat çekti.

“Sadece son günlerde halkın seçtiği 17 politikacı tutuklandı. 17 kişinin tamamı sosyal demokrat kardeş partimiz HDP'nin üyesi. Muhalefet partisi ilerlemede ve iktidarı almak için Erdoğan'a meydan okuyor. Bizim ikinci kardeş partimiz CHP'ye İstanbul'da geçtiğimiz yıl belediye seçimlerinde aralarında HDP'nin de bulunduğu muhalefet partilerinin destek vermesi Türk halkının başka bir Türkiye istediğinin kanıtı. Koronanın gölgesinde Erdoğan 2023'te yapılacak seçimlerden önce siyasi rakiplerini demokratik olmayan yöntemlerle temizlemek istiyor.”

Türkiye'deki durumun alarm verici olduğunu söyleyen Hassel ile Köse, sosyal demokratların Türkiye'deki duruma dikkat çekmek için inisiyatif almalarını istedi. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı güçlü bir tepki göstermesini ve HDP'nin verdiği özgürlük ve demokrasi mücadelesini desteklemesini talep etti.