İtalya Yeşiller ve Sol İttifak’tan CPT’ye ‘İmralı’ mektubu

İtalya Yeşiller ve Sol İttifakı üyesi parlamenter ve senatörler İmralı tecridine ilişkin Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi Başkanı Dr. Alan Mitchell’e bir mektup göndererek, CPT’nin acilen İmralı’ya bir heyet göndermesini talep etti.

10 Ekim’de startı verilen “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 3 yılı aşkın süredir mutlak iletişimsizlik haline ilişkin uluslararası alandan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

İmralı’ya tek girme yetkisine sahip olan Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) İmralı konusundaki eylemsizliği nedeniyle, CPT’ye sorumluluğunu hatırlatan çağrılar yayılıyor. 

Geçtiğimiz günlerde, Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu tecrit koşullarına dikkat çekmek ve CPT’nin sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla, aralarında onlarca parlamenter, siyasi parti ve sendika temsilcileri, hukukçular, aydın ve yazarların imzasını taşıyan bir mektup “Zamanı geldi Öcalan’a özgürlük İtalya Komitesi” tarafından CPT Başkanı Dr. Alan Mitchell’e gönderilmişti. 

29 Mayıs Çarşamba günü ise Yeşiller Sol İttifak Grup Başkanı Luana Zanella tarafından yazılan ve 11 Ulusal Parlamento milletvekili ve 5 senatörün imzasını taşıyan mektupta, CPT’nin acilen İmralı’ya heyet gönderilmesi talep edildi. 

‘İMRALI’YA ACİLEN BİR HEYET GÖNDERİN’

Grup Başkanı Luana Zanella, mektubunda şunlara kaydetti: “Zamanı Geldi Öcalan'a Özgürlük İtalya Komitesi tarafından başlatılan ve Sayın Abdullah Öcalan'ın durumunu öğrenmek amacıyla CPT’nin acilen İmralı Ada Cezaevine bir heyet gönderilmesini talep eden bir çağrı mektubunu size gönderiyoruz. Sayın Öcalan’ın içinde bulunduğu koşullar bizler için ciddi bir endişe konusudur. Maruz kaldığı mutlak tecrit rejimi nedeniyle Sayın Öcalan’dan kimsenin haberi yoktur. Bu kapsamda, mektuptaki talepler dikkate alınarak CPT’nin acilen İmralı’ya bit heyet göndermesini talep ediyoruz”. 

İmzacılar:

Angelo Bonelli, Portavoce nazionale Europa Verde, deputato Alleanza Verdi Sinistra

Nicola Fratoianni, Segretario nazionale Sinistra Italiana, deputato Alleanza Verdi Sinistra

Luana Zanella, Presidente del Gruppo Alleanza Verdi Sinistra alla Camera

Peppe De Cristofaro, Presidente Gruppo Misto al Senato - Senatore Alleanza Verdi Sinistra

Marco Grimaldi, Vice Presidente del Gruppo Alleanza Verdi Sinistra alla Camera

Francesco Emilio Borelli, Deputato Alleanza Verdi Sinistra

Ilaria Cucchi, Senatrice Alleanza Verdi Sinistra

Devis Dori, Deputato Alleanza Verdi Sinistra

Francesca Ghirra, Deputata Alleanza Verdi Sinistra

Aurora Floridia, Senatrice Alleanza Verdi Sinistra

Tino Magni, Senatore Alleanza Verdi Sinistra

Francesco Mari, Deputato Alleanza Verdi Sinistra

Elisabetta Piccolotti, Deputata Alleanza Verdi Sinistra

Filiberto Zaratti, Deputato Alleanza Verdi Sinistra

Massimiliano Smeriglio, parlamentare europeo Alleanza Verdi Sinistra. 

Öte yandan, İtalya Komünist Yeniden Kuruluş Partisi Genel Sekreterleri Maurizio Acerbo ve Anna Camposampiero, CRED Demokrasi için Araştırma ve Geliştirme Merkezi Eşbaşkanları Av. Michela Arrecale ve Fabio Marcelli, Progetto Diritti Hukuk Bürosu adına Av. Arturo Salerni, Ulusal Demokratik Hukukçular Birliği Eşbaşkanı Av. Aurora d’Agostino ve COBAS Halk Sendikası yöneticileri tarafından da CPT Başkanı Dr. Dr. Alan Mitchell’e bir mektup gönderilerek Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu tecrit koşullarına dikkat çekildi ve CPT’nin acilen İmralı’ya gitmesi çağrısı yapıldı.