Abdullah Öcalan için Stockholm'de kesintisiz eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Stockholm'de pazartesi gününden itibaren eylem yapan Kürdistanlılar, akşam saatlerinde bir kez daha meydanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu hakkında bilgi edinmek isteyen Kürdistanlılar, İsveç'in başkenti Stockholm'de eylemlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.

Akşam saatlerinde Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridini ve HDP'yi kapatmak amacıyla açılan davayı kınayan konuşmalar yaptı. Abdullah Öcalan başta olmak üzere tutuklu tüm HDP'li ve siyasi tutsakların bırakılmasını talep etti.

Amara Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu'da barışı getirebilecek halk önderi olduğuna dikkat çekildi. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin derhal kaldırılarak ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi talep edildi.

Üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşıyan Kürdistanlılar, eylem boyunca “Be Serok jiyan nâbe”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük”, “Öcalan halktır, halk biziz” sloganlarının yanı sıra “Kanlı ellerinizi Öcalan'dan çekin”, “Çocuk katili Erdoğan” ve “Katil, faşist Erdoğan” gibi Türk devleti ve Erdoğan'ı kınayan sloganlar attı.