Aurich ve Londra’da uluslararası komploya karşı eylem

Almanya’nın Aurich kentinde meşaleli bir yürüyüş ile İngiltere’nin başkenti Londra’da ise açılan iki stant ile uluslararası komplo protesto edildi.

Almanya’nın Aurich kentinde Aurich Kürt Halk Meclisi ve Zelal Kadın Meclisi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim uluslararası komplosunu protesto etti.

Meşaleli bir yürüyüş ile düzenlenen protesto eylemi Markplatz’da başladı.

Alman enternasyonalistlerin de katıldığı yürüyüşte uluslararası komplo kınanırken, “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi de selamlandı.

LONDRA

Londra Kürt Halk Meclisi tarafından "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" kampanyası kapsamında Kuzey Londra’nın Edmonton ve Tottenham bölgesinde stantlar kuruldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı standtar da Öcalan’ın Ortadoğu halkları açısından önemi ve AKP-MHP faşizminin katliam, baskı ve işgal politikalarını anlatan broşürler dağıtıldı.

Standlara ilginin yoğun olduğu gözlenirken, görevliler tarafından ziyaretçilere bilgilendirmeler yapıldı.

Kürt Halk Meclisi Örgütlenme Komisyonu üyesi Mehmet Dersim, kampanyanın daha fazla büyüyüp gelişmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Sömürgeci faşist Türk devletinin saldırıları her geçen gün artıyor. Türkiye ve Kürdistan’da yürüttüğü katliam, işgal ve baskı politikalarını tüm Ortadoğu’ya yaymış durumdadır. Önder Apo üzerindeki tecrit kırılmadan özgürlüğü sağlanmadan Ortadoğu’nun demokratik ve özgür bir geleceğini kurumayız. Önder Apo şahsında halklar esaret altındadır. Halkların özgür geleceği için faşizme karşı topyekun mücadele ve Önder Apo’yu özgürleştirme zamanı gelmiştir” dedi.

Dersim, tecride ve faşizme karşı “10 Ekim Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü”nde gerçekleştirecekleri kitlesel eylemlere katılım çağrısında bulundu.